Merz İsrail’i savunurken Batı’nın çıkarlarını ağızdan kaçırdı

Yayınlama: 17.06.2025
Düzenleme: 17.06.2025 19:58
A+
A-

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İsrail’in İran’a yönelik operasyonlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Alman basınına konuşan Merz, İsrail’in yürüttüğü askeri eylemlerin Batı dünyası adına bir tür yükü üstlenmek anlamına geldiğini ima etti.

“İRAN REJİMİ, ÖLÜM VE YIKIM YAYIYOR”

Merz açıklamasında, “Bu İsrail’in bizim adımıza yürüttüğü zor ve kirli bir görev. Hepimiz bu rejimin tehditlerinden etkilendik. İran’daki molla rejimi yalnızca bölgeyi değil, tüm dünyayı istikrarsızlığa sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

İsrail’in, İran’ın askeri kapasitesine karşı yürüttüğü operasyonların meşruiyetini savunan Merz’in sözleri, Avrupa kamuoyunda da yankı buldu. Uzmanlar, bu söylemin hem diplomatik hem de askeri düzlemde yeni tartışmaların kapısını aralayabileceğine dikkat çekiyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.