Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen yağışların, yarın akşama kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi.
İSTANBUL VE ÇEVRE İLLER ETKİLENECEK
Yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevreleri ile Çanakkale’nin doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.
SEL VE ULAŞIM AKSAMALARINA DİKKAT
Yetkililer, kuvvetli yağışla birlikte sel, su baskını, ani rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.
AKOM’DAN SOĞUK HAVA UYARISI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de kent için ayrı bir uyarı yayımladı. Açıklamada, Ramazan Bayramı’nı kapsayan bir haftalık süreçte kapalı ve yağışlı havanın etkili olacağı belirtildi.
SICAKLIKLAR DÜŞECEK
AKOM’un değerlendirmesine göre, kuzeyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgarlarla birlikte aralıklarla sağanak geçişleri görülecek. Hava sıcaklıklarının ise 10 derecenin altına inerek kış değerlerine yaklaşması bekleniyor. Yetkililer, özellikle bayram süresince plan yapacak vatandaşların hava koşullarını dikkate almalarını önerdi.