Milli tenisçi Zeynep Sönmez, 2026 sezonu için yeni teknik ekibini duyurdu. Türk Hava Yolları Spor Kulübü tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 yaşındaki Zeynep’in başantrenörlüğünü, Tunuslu deneyimli antrenör Issam Jellali üstlenecek. Jellali, 6 yıldır 3 kez grand slam finali oynayan Ons Jabeur’in başantrenörlüğünü yapmış ve oyuncunun kariyerinde önemli bir rol üstlenmişti. Jellali’nin tecrübesi ve uluslararası düzeydeki başarıları, Zeynep’in kısa sürede üst sıralara yükselme hedefi açısından büyük önem taşıyor.
MENTÖRLÜK VE YARDIMCI ANTRENÖR KADROSU
Zeynep’in teknik ekibinde, 31 yaşındaki Tunuslu tenisçi Ons Jabeur mentör olarak görev alacak. Daha önce WTA 1000 düzeyinde şampiyonluk kazanan ve kadınlar dünya sıralamasında 2’nciliğe kadar yükselen Jabeur, deneyim ve stratejik bilgilerle Zeynep’in oyununa katkı sağlayacak. Yardımcı antrenörlüğü Sırrı Can Korkmaz üstlenirken, fitness ve mental antrenörü Mehmet Bayraktar da Zeynep’in hazırlık sürecinde yanında olmaya devam edecek. Böylece genç tenisçi, kort içi ve dışındaki tüm alanlarda güçlü bir destek ağına sahip olacak.
"GÜVEN VEREN EKİP KURDUK"
Dünya sıralamasının 112. basamağında yer alan Zeynep Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “2026 sezonu için güçlü ve güven veren bir ekip kurduk. Ekibin her üyesi tecrübeli, vizyoner ve bana inanan insanlar. Birlikte çalışacağımız için çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı. Genç tenisçi, yeni ekibin oyununa ve kariyer yolculuğuna olumlu katkı sağlayacağına inandığını belirterek, ekip üyelerinin yanında olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Kaynak: AA