Muğla’da, Türk ve İslam dünyasının önemli mutasavvıflarından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752’nci yılı dolayısıyla Şebiarus töreni gerçekleştirildi.
Konyalılar Karamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesinin destekleriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın sunuculuğunu Kasım Alper Özdemir üstlendi. Programda solist olarak Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı sahne aldı.
SEMAZEN GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI
Program kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından semazen gösterisi sunuldu. Gösteri izleyicilerden ilgi gördü.
“MEVLANA’NIN ÖĞRETİLERİNE BUGÜN DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR”
Törende konuşan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan, hakikatin bir bütün olduğunu belirterek, hakikatin tamamına ulaşmanın ilim, irfan ve hikmet gerektirdiğini söyledi.
Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin temel öğretisinin aşk, sabır, tevazu, hoşgörü ve insan sevgisi olduğuna dikkati çeken Soykan, bu değerlere günümüzde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
“MEVLANA’NIN SÖZLERİ YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR”
Konyalılar Karamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Erol Kütahya ise Mevlana’nın Allah aşkı ve insan sevgisiyle Konya’da vücut bulduğunu belirtti.
Mevlana’nın eserleri ve sözlerinin her zaman yol gösterici olduğuna işaret eden Kütahya, programın hazırlanmasında emeği geçen ve katkı sunanlara teşekkür ederek, Mevlana’nın öğretilerinin hayatın her döneminde karşılık bulduğunu söyledi.
Şebiarus programına kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA