İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs’te düzenlenen Uluslararası Antisemitizmle Mücadele Konferansı’nda yaptığı konuşmada, sosyal medyayı yeni bir “mücadele alanı” olarak nitelendirdi. Netanyahu, bu alanda daha etkili olabilmek için yeni araçlar ve stratejiler geliştirdiklerini söyledi.
“SOSYAL MEDYADA GEÇ KALDIK, YENİ STRATEJİLER GELİŞTİRİYORUZ”
Sosyal medyada yürüyen tartışmaların giderek daha belirleyici hale geldiğini vurgulayan Netanyahu, bu alanda geçmişte geç kaldıklarını kabul ederek, yeni yaklaşımlarla sürece dahil olduklarını ifade etti. İsrail’in yalnızca kendi güvenliği için değil, Batı ülkelerinin güvenliği adına da mücadele verdiğini savundu.
GENÇLERE ÇAĞRI
Konuşmasında antisemitizmin ana akım medya ve kamuoyunda yaygınlaştığını dile getiren Netanyahu, bazı hükümetlerin iç siyasi dengeler nedeniyle bu meseleye yeterince karşılık veremediğini öne sürdü. Genç Yahudilere seslenen Netanyahu, antisemitizmle mücadelede daha aktif rol üstlenmeleri gerektiğini belirtti.
YENİ HEDEF TANIMI
Netanyahu, daha önce İran’ın liderliğindeki “radikal Şii ekseni” engellediklerini iddia ederek, şimdi karşılarında “radikal Sünni eksen” olarak tanımladığı Müslüman Kardeşler’in bulunduğunu savundu.
