anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Nihat Hatipoğlu'nun köşe yazısı yine tepki çekti

Sabah gazetesinin ilahiyatçı yazarı Nihat Hatipoğlu, geçen haftaki köşe yazısında 'sokakta bira içen genç kızları' eleştirmişti. Bu hafta, kendisine yapılan eleştirilere, “Gençler aferin. Devam edin. Bir de ben de sizinle beraber oturayım bari mi demeliydim?” dedi.
 Tarih: 31-10-2020 11:31:05
Nihat Hatipoğlu'nun köşe yazısı yine tepki çekti

 

Nihat Hatipoğlu'nun dünkü köşe yazısından satır başları:

Bir kısım insan bir ilahiyatçının nasıl olur da bira içen gençlere hayret ettiğini yazdı. İlginç. Kur'an alkolün her türlüsünü yasaklıyor. İçkinin haram olduğunu bilmeyen yok. Başkasının hayatına karışmadan, müdahale etmeden, hakaret etmeden haram olan bir şeyden rahatsız olduğumuzu söylememiz ne zamandan beri yadırganır oldu! Bunu yapmazsak yadırganmalıyız. Biz kumardan da, kul hakkını yemekten de, zulmetmekten de, hasetten de, gıybetten de, faizden de, rüşvetten de, başkasının hakkını yemekten de, haksız kazançtan da, şirkten de, namaz kılınmamasından da ve benzeri her haramdan da rahatsız oluruz. Ve bunu ilk kez söylüyor da değiliz. Peki ne bekliyorlardı benden oradan geçerken: Gençler aferin. Devam edin. Bir de ben de sizinle beraber oturayım bari mi demeliydim? Hiçbir şey demeden ve hatta onları mahcup etmemek için oraya yoğunlaşmadan yanımdaki dostlara bakıp hızlı geçelim dedim. Yolumuza devam ettik.

Defalarca yazdım ve konuştum. Küçük çocuklar, gençler, orta yaşlılar ve yaşlılar; kadın veya erkek 7'den 77'ye kadar her yaş grubundan insanımızla çok güçlü bir diyaloğumuz var. Bunlara dini sevdirdik. Onları dışlamadık. Kulağında küpesi, kollarında dövmesi, piercingi, halhalı ve daha farklı aksesuarı ile genç veya kızlarımız gördükleri yerlerde beni durdurup soru soruyor, fotoğraf çekiyor ve dinle bağlantılarındaki rolümden bahsediyorlar. Ben de bunu iyi biliyorum. Ama öyle görülüyor ki, bu gençlerimizin dinden uzaklaşması için bazı merkezler büyük bir gayret ile kendilerine uygun inançlar oluşturup gençleri tuzağa çekerek İslam'dan, ailelerinden koparmaya çalışmaktalar. Gençlerimiz çok nezih ve temiz yürekli oldukları için bazen bu tezgahın farkına varamıyorlar. Aileler bu tuzaktan yakınıyorlar. Endişeliler.

Gençler bizim. Komşumuzun ya evladı, ya torunu, ya kardeşi. Başka bir gezegenden gelmiş değiller. Bizim onlara hem yaşamlarında ve hem de manevi - moral yapılarında etkili olacak dini anlayışı çok doğru ve kuşatıcı şekilde yansıtmamız lazım. Doğru tespitlerle, doğru cevaplarla, doğru yorumlarla onlara destek olmalıyız.
Şuna dikkat edin; içki - bira gibi alkollü içeceklerden herhangi birini içmediği halde gençleri buna teşvik edenler var. Benim dikkat çektiğim bu. Yoksa içki, bira veya başka bir şey içmiş. Onun bileceği iş. Bize düşen şu ayetin gereğini yapmaktır: "(Muhammed) Sen hatırlat. Çünkü şüphesiz hatırlatma müminlere fayda verir. (Zariyat, 55)" Birer mümin olarak sevdiğimiz insanlara hatırlatmak, doğru veya yanlışı söylemektir. Bundan sonrası o kişiye kalmış. Dilerse ibret alır. Dilerse dilediği şekilde devam eder.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI