SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Özgür Özel’den kongrede net çıkış: “CHP artık eski CHP değil”

Haber görseli

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 39. Olağan İstanbul İl Kongresi, Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin durdurma kararı sonrasında Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararıyla yapılmasına karar verilen kongrede, partililer büyük bir coşku yaşadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanı sıra CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanvekili Nuri Şahin, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Kahraman ve çok sayıda partili kongreye katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partililere birlik ve dayanışma mesajı vererek, “Bugün burada sadece bir kongre gerçekleştirmiyoruz, aynı zamanda inancımızı, dayanışmamızı ve mücadelemizi tazeliyoruz. Bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

“KONGREMİZ DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KAYGI VERİYOR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kongrede yaptığı konuşmada İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’i tebrik ederek, “En sıkıntılı dönemde çok önemli bir görevi başarıyla yürüten, ilçe başkanlığından gelen, binası, kongresi, kendisi davalık olan ama asla yılmayan bir isim olarak Özgür Çelik başkanımı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı. CHP’nin değişim sürecine vurgu yapan Özel, parti içi demokrasiye dikkat çekerek, “430 bin üyemizin her birinin mahallesinde sandık kurduk, kim aday olmak istediyse olabildi. Her türlü kayyım atama girişimine karşı durduk. Dosta güven, düşmana kaygı veren bir sürecin içindeyiz” dedi. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi olarak zor bir dönemden geçtiğini belirten Özel, CHP’nin umudun ve değişimin adresi olduğunu ifade ederek, “Biz gücümüzü halktan, mücadeleden, ahlaktan ve emekten alıyoruz. Bir tarafta iktidarını sürdürmek için kavga edenler, diğer tarafta yoksulun ekmeği için mücadele edenler var. O yüzden biz kazanacağız” şeklinde konuştu.

“DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

18 Şubat’ta Esenyurt’a kayyım atanması ve Beşiktaş Belediye Başkanı’nın görevden alınmasıyla başlayan sürece dikkat çeken Özel, “Bugün geldiğimiz noktada o sözlerimizin ne kadar doğru olduğu ortada. Bu darbeye direnmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Başörtüsü yasağı krizine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) sürecine de değinen Özel, “Başörtüsü yasağı döneminde AİHM’e gidenler bu arkadaşlardı, bu davaları kazananlar bugün Meclis’te milletvekili. Ben bundan memnunum. O dönem AİHM’e giderken ‘susun kimseye söylemeyin’ diyenler, şimdi de aynı tavrı sürdüremez. Kırılan kol da kafa da mücadele de bizimdir. Birileri kızılcık şerbeti içerken kan kusan arkadaşlarımsa, ben susmayacağım” şeklinde konuştu.

Kaynak İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız