SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Pakistan’da karargaha saldırı: 3 ölü

Haber görseli

Pakistan’ın Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Peşaver kentinde güvenlik güçlerini hedef alan bir saldırı düzenlendi. Sınır Muhafızları’na ait bir karargâha gerçekleştirilen intihar saldırısında 3 polis hayatını kaybederken, aralarında polislerin de bulunduğu 5 kişi yaralandı. Saldırıya karışan 3 kişinin ise etkisiz hale getirildiği bildirildi.

SALDIRGANLAR KARARGAHA GİRMEYE ÇALIŞTI

Peşaver polisi yetkililerinden Mian Saeed’in yaptığı açıklamaya göre saldırganlar, karargâha zorla girmeye çalışırken güvenlik güçlerine ateş açtı. Saldırganlardan biri ana kapı önünde üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirirken, diğer iki kişi içeri sızmayı başardı.  Karargâh içerisinde görevli personelin hızlı müdahalesiyle içeri giren iki saldırgan etkisiz hale getirildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Yaralanan 5 kişi en yakın hastanelere kaldırılırken, olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Yetkililer, bölgede ikinci bir saldırı ihtimaline karşı operasyonlarını sürdürdüklerini açıkladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırının ardından Peşaver polisi ve federal güvenlik güçleri tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Saldırıyla bağlantılı kişi ya da grupların tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtilirken, olayın arkasında hangi örgütün olduğu henüz resmi olarak açıklanmadı.

Kaynak:İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız