Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, “Palmiye Pazarı” günü yaptığı konuşmada savaşlara ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Papa, Hazreti İsa’nın savaşları meşrulaştırmak için kullanılamayacağını belirterek barış çağrısında bulundu.
Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın Kudüs’e son girişinin anıldığı “Palmiye Pazarı”, Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen ayinle kutlandı. Ayini yöneten Papa, konuşmasında dünyadaki savaş ve çatışmalara değindi.
"SAVAŞ AÇANLARIN DUALARINI DİNLEMEZ"
Papa 14. Leo, Hz. İsa’nın barıştan yana olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Kimse onu savaşı meşrulaştırmak için kullanamaz. Savaş açanların dualarını dinlemez, aksine onları reddeder ve şöyle söyler, ‘Ne kadar çok dua etseniz de dinlemem, elleriniz kanla dolu.’”
"SİLAHLAR BIRAKILSIN" ÇAĞRISI
Kutsal Hafta’nın başladığını hatırlatan Papa, Orta Doğu’daki Hristiyanların zor şartlar altında olduğunu belirtti. Papa, bu toplulukların çatışmalar nedeniyle dini ibadetlerini tam anlamıyla yerine getiremediğini ifade etti.
Papa, konuşmasında barış için dua ettiklerini belirterek “silahların bırakılması” çağrısı yaptı.
GÖÇMENLER İÇİN DE DUA ÇAĞRISI
Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında meydana gelen göçmen faciasına da değinen Papa, hayatını kaybedenler için dua edilmesi çağrısında bulundu.