Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda dünya liderlerinin de aralarında bulunduğu 250 bin kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninin ardından Roma’daki Santa Maria Maggiore Bazilikası’na defnedildi.
Katolik Kilisesi’nin 266. lideri papa Franciscus için Vatikan’da düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 250 bin kişi ve çok sayıda dünya lideri katıldı. Türkiye’yi TBMM başkanı Numan Kurtulmuş temsil etti.
Kardinal Giovanni Battista re, Papa Franciscus’un cenaze töreninde yaptığı konuşmada, onun halkla iç içe bir papa olduğunu, mültecilere ve yoksullara yönelik çabalarını ve barış çağrılarını vurguladı. Papa’nın, sağlık sorunlarına rağmen Paskalya’da halkı kutsamak için gösterdiği çaba da anıldı.
Kaynak: İHA