Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe-Kilit Harekâtı kapsamında gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri sırasında metan gazından etkilenen dört asker daha şehit oldu. Böylece bölgede hayatını kaybeden şehit sayısı 12’ye yükseldi.
6 Temmuz 2025 tarihinde 852 Rakımlı Tepe bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından kullanılan bir mağarada yürütülen arama-tarama faaliyeti sırasında meydana gelen gaz sızıntısı nedeniyle dört asker metan gazından etkilenerek şehit düştü. Aynı olayda daha önce sekiz askerin şehit olduğu bildirilmişti.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesiyle birlikte bölgeye giderek hem denetim ve incelemelerde bulundu hem de şehitlerin uğurlama törenlerine katıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, olayın detaylarıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Milli Savunma Bakanlığı, yaşanan elim olayın ardından yayımladığı taziye mesajında, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verdi.