anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Peppa Pig dizisinde bir ilk: Eşcinsel ebeveynlere yer verildi

Okul öncesi animasyon dizisi olan Peppa Pig, 18 yıllık yayın hayatında ilk kez eşcinsel ebeveynlere sahip bir aileye yer verdi.
 Tarih: 08-09-2022 12:21:33
Peppa Pig dizisinde bir ilk: Eşcinsel ebeveynlere yer verildi

CNN'de yer alan habere göre, 2004 yılında yayınlanmaya başlayan İngiliz televizyon dizisinin dönüm noktası, salı günü Britanya’da Kanal 5’te yayınlanan ‘Aileler’ adlı bölümde yaşandı.

Kısa gösterilen sahnede, Peppa’nın sınıf arkadaşı kutup ayısı Penny, iki annesi olduğundan ve bunun onları özel kılan şeylerden bahsediyor ve bahsi geçen aile tablosunda elbise giymiş iki kutup ayısı görünüyor. 

Sahnede Penny’nin şu diyaloguna yer veriliyor: ‘’Ben kutup ayısı Penny. Annemle ve diğer annemle birlikte yaşıyorum. Bir annem doktor ve diğer annem ise spagetti pişiriyor. Spagettiyi severim.’’

Söz konusu bölüm seyircileri ikiye böldü; bir taraf hoşgörüyle karşılarken, diğer taraf desteklemedi.

İngiltere'de çocuklara yönelik emniyet kuruluşu olan Safe Schools Alliance, Twitter’da paylaştığı gönderide ‘’Peppa Pig’de eşcinsel çiftin yaşa uygun şekilde temsili gerçekten çok hoş’’ dedi.

Başka bir izleyici ise, bunun Peppa Pig dizisinin sonu olduğunu söyledi.

2019 yılında, okul öncesi yaş grubuna hitap eden Peppa Pig dizisinde eşcinsel ebeveynlere yer verilmesi ve tüm çocuklar için daha kapsayıcı hale getirilmesi için imza kampanyası başlatılmıştı. 

23 binden fazla imza alan kampanyada, Peppa Pig izleyen çocukların etkilenebilir bir yaşta olduklarını ve bu yüzden diziye eşcinsel aileleri dahil etmenin aynı cinsiyetten insanların ilişkisinin normal olduğunu öğretebileceği görüşü destekleniyordu.

Etiketler #PeppaPig
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MEDYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI