Akıncı: Yavruvatan değiliz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Akıncı, “Türkiye'ye ekonomik bağımlılığı azaltma arzusunu” dile getirdi.
 Tarih: 07-02-2020 21:35:07   Güncelleme: 07-02-2020 22:12:07
Akıncı: Yavruvatan değiliz!

 

Doğu Akdeniz'deki sondaj gerilimiyle Kıbrıs'taki çözümsüzlük kemikleşirken, çözüm yanlısı kimliğiyle 2015'te KKTC Cumhurbaşkanı seçilen ve 26 Nisan seçiminde yeniden aday olan Mustafa Akıncı, açıklamalarda bulundu.

The Guardian'a konuşan Akıncı, adil federal çözüm içeren bir anlaşmaya tez zamanda ulaşılmazsa, adadaki Türk ve Rum toplumlarının bölünmüşlüğünün kalıcı hale geleceği uyarısında bulundu.

Yarım asırlık bölünmüşlükten sonra tek işler çözümün federal bir çatı altında yeniden birleşme olduğunu anlatan KKTC Cumhurbaşkanı, “Bu başarılamazsa, Kuzey Kıbrıs'ın daha fazla bağımlı hale geleceğini, “Ankara tarafından yutulabileceğini” ve “de facto Türkiye iline dönüşebileceğini” dile getirdi.

Kalıcı bölünmenin koşullarının yaratıldığını söyleyen Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı, "Her yıl fiziksel, demografik ve ekonomik açıdan daha konsolide oluyor. Gençlerin zihinlerinde konsolide oluyor" diye konuştu.

Türkiye - Kuzey Kıbrıs ilişkisini “anavatan-yavruvatan” diye tanımlanmasına karşı çıktığını tekrarlayan Akıncı, "Ben bağımsız, kardeşçe ilişkiler istiyorum" derken, hükümetin faturalarını ödeyen Türkiye'ye ekonomik bağımlılığı azaltmak için daha fazla şey yapmaları gerektiğini belirtti.

Akıncı, bunu başarabilmek için de Güney Kıbrıs’ın desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

İngiliz gazetesinin “Kırım tarzı ilhak ihtimali” sorusunu “korkunç” diye yanıtlayan ve “Türkiye'nin kendi çıkarlarına aykırı” diye değerlendiren Akıncı, kendi vizyonunun tümüyle farklı olduğunu belirtti.

  Kaynak: Sputnik
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI