Rekabet Kurulu, kozmetik sektöründe faaliyet gösteren üç firmadan oluşan ekonomik bütünlük hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamada, Kurulun, söz konusu ekonomik bütünlüğün yeniden satıcıların satış fiyatlarını belirlediği ve internet üzerinden yapılan satışları kısıtladığı iddialarına ilişkin yürütülen ön araştırmayı karara bağladığı bildirildi.
ÖN ARAŞTIRMADA ELDE EDİLEN BULGULAR YETERLİ BULUNDU
Açıklamada, ön araştırma sürecinde elde edilen bilgi, belge ve tespitlerin ciddi ve yeterli bulunduğu belirtilerek, bu kapsamda Carex Bitkisel Ürünler ve Kozmetik, Farma Plus İlaç Bant Sağlık ve Kozmetik ile Digital Farma İlaç’tan oluşan ekonomik bütünlük hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği ifade edildi.
KOZMETİK SEKTÖRÜNDE SIK DENETİM
Kurulun açıklamasında, kozmetik sektöründe 2022, 2023 ve 2024 yıllarında çok sayıda soruşturma yürütüldüğü hatırlatılarak, bu soruşturmalarda özellikle yeniden satıcıların internet ve pazaryeri satışlarına getirilen kısıtlamalar ile yeniden satış fiyatlarına yapılan müdahalelerin incelendiği ve birçok teşebbüse idari para cezası uygulandığı kaydedildi.
SORUŞTURMA KARARI İHLAL ANLAMINA GELMİYOR
Öte yandan, Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ilgili kanunu kesin olarak ihlal ettikleri veya yaptırımla karşı karşıya kalacakları anlamına gelmediği vurgulandı.
