Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nun ilk maçında Çaykur Rizespor, sahasında Gaziantep FK'yi 5-2 mağlup etti. Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip, henüz 1. dakikada Halil Dervişoğlu’nun attığı golle öne geçti. 20. dakikada Dervişoğlu, Zeqiri’nin ortasında bir kez daha fileleri havalandırarak farkı 2-0’a çıkardı. Gaziantep FK, ilk yarının 37. dakikasında Sorescu ile farkı 1’e indirdi ve devre 2-1 Çaykur Rizespor üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ YARIDA GOL YAĞMURU
İkinci yarıya da etkili başlayan Çaykur Rizespor, 55. dakikada penaltı kazandı. Halil Dervişoğlu’nun penaltısı kaleci Mustafa Burak Bozan tarafından kurtarılsa da, VAR incelemesinin ardından penaltı tekrarı verildi. 60. dakikada Dervişoğlu, bu kez meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak skoru 3-1 yaptı. 64. dakikada Zeqiri’nin ceza sahasına ortasında Emrecan Bulut’un plase vuruşu, topu ağlarla buluşturdu ve fark 4-1’e yükseldi. 70. dakikada Muhammet Taha Şahin’in ara pasını değerlendiren Dervişoğlu, maçtaki üçüncü golünü kaydederek skoru 5-1 yaptı. Gaziantep FK, 90. dakikada Semih Güler ile farkı azaltarak mücadeleyi 5-2 tamamladı.
MAÇIN ÖNE ÇIKAN ANLARI
Çaykur Rizespor’da Halil Dervişoğlu, hat-trick yaparak takımının en etkili ismi oldu. Zeqiri ve Emrecan Bulut da skor üretimine katkı sağladı. Gaziantep FK cephesinde Sorescu ve Semih Güler’in golleri, mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Karşılaşmada sarı kart gören isimler ise Lungoyi (Gaziantep FK) ve Olawoyin (Çaykur Rizespor) oldu. Ev sahibi ekip, bu galibiyetle Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nda iddialı bir başlangıç yaptı ve turnuvada güçlü bir mesaj verdi.
Kaynak: AA