Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Fatih Altaylı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili RTÜK tarafından yapılan tebligat arasında bağ kuran yorumlara yanıt verdi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, kamuoyundaki iddialara karşı bilgi kirliliğini gidermek amacıyla açıklama yapma ihtiyacı doğduğunu belirtti. Şahin, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 27.03.2025 tarihli ve 2025/13 sayılı toplantısında alınan karar gereği, Altaylı’nın izinsiz internet yayını yaptığı YouTube kanalı hakkında lisans başvurusu yapılması için yasal uyarı süreci başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.
Söz konusu işlemin daha önce benzer durumlarda da uygulanan rutin bir idari prosedür olduğunu belirten Şahin, bu sürecin adli bir işlemle ilgisi olmadığının altını çizdi.
Açıklamada, tebligat sürecinin kararın alınmasından duyurulmasına kadar Üst Kurul üyelerinin imzalarının tamamlanması, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) aktarımı ve birim içi onay aşamalarından oluştuğu ifade edildi. RTÜK Başkanı, bu sürecin tamamen zamanlama olarak rastlantısal olduğunu vurguladı.
Şahin, sürecin ayrıntılarına ilişkin tüm bilgilerin 23 Haziran 2025 tarihli RTÜK duyurusunda şeffaf bir şekilde yer aldığını ve kamuoyunun bu belgeye açık şekilde ulaşabileceğini hatırlattı.
Kaynak: İHA