RTÜK Başkanından İmamoğlu’na tepki!

Yayınlama: 20.04.2025
A+
A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TRT’ye yönelik eleştirilere isim vermeden yanıt verdi. Şahin, TRT’nin kamu yayıncılığı görevini tarafsızlık ve sorumluluk çerçevesinde yürüttüğünü belirterek, “TRT’yi siyasi hesaplara alet etmeye yönelik bu sorumsuz beyanları kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNUN HABER ALMA HAKKI VURGUSU

Şahin, TRT’nin kurumsal değerlerine yönelik eleştirilerin, kamuoyunun haber alma hakkına saldırı niteliğinde olduğunu ifade etti. TRT’nin Türkiye’nin en köklü ve saygın medya kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı.

ALGILARA KARŞI DURUŞ

RTÜK Başkanı, TRT’nin siyasi amaçlarla hedef gösterilmesini kabul etmeyeceklerini belirterek, “Kurumlarımızı hedef gösteren her türlü baskı ve algı operasyonuna karşı kararlılıkla duracağımızı tekrar hatırlatıyoruz” dedi.

EKREM İMAMOĞLU’NUN ELEŞTİRİLERİ

Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TRT-Türk kanalında bir şahsın ifadesinin uzun uzun okunmasını eleştirerek, “Sanırsınız TRT değil, başsavcılık haber ajansı!” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, TRT’nin kamu yayıncılığı ilkelerine aykırı tutum sergilediğini savunarak, vatandaşlara TRT’yi izlememe çağrısı yaptı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.