Ukrayna’nın batısındaki Lviv kentinde Rusya tarafından düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 2 kişi yaralandı. Saldırının gündüz saatlerinde gerçekleştiği bildirildi.
UNESCO ALANI ZARAR GÖRDÜ
Yetkililer, saldırı sonucu UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir alanın zarar gördüğünü açıkladı. Aynı saldırıda bir konut binasında da hasar meydana geldiği belirtildi.
YANGIN VE DUMAN KENTTE PANİK YARATTI
Saldırının ardından binada yangın çıktığı, yoğun dumanın yükseldiği görüldü. İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edilerek alevlere müdahale etti.
Ekiplerin binanın farklı noktalarında çıkan yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcadığı, pencerelerden su tutularak söndürme çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.
ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Yetkililer, saldırının ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve hasarın boyutuna ilişkin incelemelerin sürdüğünü bildirdi.