Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Rus ordusu, Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti Harkov’a yönelik 9 dakikada 17 insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenledi.
Harkov Valisi Oleh Synegubov yaptığı açıklamada, saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9’u çocuk olmak üzere 65 kişinin yaralandığını bildirdi.
Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov, saldırı sonucu bir binada yangın çıktığını ve birçok yapının zarar gördüğünü belirtti. Terekhov, “Çok katlı binalara, müstakil evlere, oyun alanlarına, iş yerlerine ve toplu taşıma araçlarına doğrudan saldırılar var. Daireler yanıyor, çatılar yıkılıyor, arabalar yanıyor, camlar kırılıyor” ifadelerini kullandı.
Ukrayna ordusu, Rusya’nın gece boyunca ülke genelinde toplam 85 İHA fırlattığını ve bunlardan 40’ının düşürüldüğünü açıkladı.
Kaynak:İHA