anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Sanat tutkusu engel tanımadı

Doktorunun resim yapmayı bırakması gerektiğini söylemesi üzerine, kendisi kimyasal olmayan malzemeleri kullanarak sanatına devam etme kararı alan Neslihan Yetişkin, yapay olan her şeye karşı çıkan doğası sayesinde Eko Sanat’a yöneldiğini ifade etti. Neslihan Yetişkin doğaya duyarlı, tüketerek değil dönüştürerek; varlık içerisinde yokluk, yokluk içerisindeki varlığı görerek resim yapmaya devam ederek sanat hayatını sürdürdüğünü ifade etti.
 Tarih: 06-08-2020 14:21:49
Sanat tutkusu engel tanımadı

 

Dünyadaki kaynakların fazlaca tüketildiği, üretim ve tüketim dengesinin bozulup çeşitli sağlık, çevresel, ekonomik sorunların arttığı günümüzde her iş kolunda olduğu gibi sanat da eviriliyor ve bilinçli sanatçılar sayesinde toplumlarda farkındalık oluşumu hızlanıyor.

Neslihan Yetişkin uzun yıllar resim ve tasarım alanında eserler üretip, farklı boya malzemelerini kullanarak kendini ifade eden bir sanatçı iken, bir gün yaşadığı bir sağlık sorunu sebebiyle eko sanata yönelme kararı aldı.

Farklı olana yönelme zamanı geldi

Neslihan Yetişkin’e doktorunun resim yapmayı bırakması gerektiğini söylemesi üzerine, kendisi kimyasal olmayan malzemeleri kullanarak sanatına devam etme kararı aldı. Böylece kahve, kumaşlar, eko sanat ürünleri, kök boyalar ve farklı materyalleri bir arada kullanarak sıra dışı eserler tasarlamaya başladı.

Yapay olan her şeye karşı çıkan doğası gereği önce ilham aldığı düşünce ve yaklaşımları sonra da kullandığı materyalleri değiştiren Neslihan Yetişkin; çok daha özgün eserler tasarlıyor. Doğaya duyarlı, tüketerek değil dönüştürerek; varlık içerisinde yokluk, yokluk içerisindeki varlığı görerek resim yapmaya devam ediyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KÜLTÜR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI