SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Şanlıurfa’da sel alarmı: Bazı bölgelerde okullar kapatıldı

Haber görseli

Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı bölgelerde eğitime ara verildi. Valilik, kararın taşkın ve ulaşım riskine karşı alındığını açıkladı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde aralıklarla devam eden sağanak yağışın özellikle kırsal bölgelerde olumsuzluklara yol açtığını duyurdu. Bu kapsamda bazı ilçelerde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

4 İLÇEDE KRİTİK KARAR

Valilik açıklamasına göre; Haliliye, Eyyübiye, Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerinin kırsal mahallelerinde bulunan tüm okullarda 26 Mart 2026 Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

TAŞKIN VE ULAŞIM RİSKİ ETKİLİ OLDU

Açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle kırsal mahallelerde taşkın olaylarının yaşandığı ve yol ağında bozulmalar meydana geldiği belirtildi. Bu durumun ulaşımda aksamalara yol açabileceği değerlendirilerek tedbir amaçlı karar alındı.

Yetkililer, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği için eğitime ara verildiğini vurgularken, yağışların aralıklarla etkisini sürdürebileceği uyarısında bulundu.