Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde 15 Temmuz günü çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek tarım arazilerine ve yerleşim yerlerine sıçradı. Yangın, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine kadar ulaşarak geniş bir alanı etkisi altına aldı. Yangın sırasında ve sonrasında çekilen dron görüntüleri, yanan ormanlık alanların ve tarım arazilerinin büyüklüğünü gözler önüne serdi.
Yangının Şarköy ilçesi Kocaali mevkiinde başladığı, kuvvetli rüzgar nedeniyle Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy’e kadar yayıldığı bildirildi. Kavakköy ve çevresinde birçok ormanlık alan ile tarım arazisinin küle döndüğü öğrenildi. Yangının ilerleyişini durdurmak amacıyla bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, havadan ve karadan müdahaleler aralıksız sürdürüldü.
Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin aralıksız çalışmaları sayesinde yangının kontrol altına alındığı duyuruldu. Açıklamada, “Yangının tekrar başlamaması için bölgede soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızdan bölgedeki herhangi bir olumsuzluk durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri önemle rica olunur” denildi.
Valilik açıklamasında yangınla mücadelede görev alan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür edilerek, “Başta Orman Teşkilatımız olmak üzere tüm görevlilerimize, canla başla mücadele eden fedakâr itfaiye personeline ve desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza minnettarız” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, yangın sonrası bölgede alınan tedbirlerin sürdüğünü ve bundan sonraki süreçte ormanların yeniden canlandırılması için kapsamlı bir çalışma başlatılacağını bildirdi. Yangının yaralarının sarılması için tüm ilgili kurumların koordinasyon halinde çalışacağı ifade edildi. Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi: “Geçmiş olsun Tekirdağ. Geçmiş olsun Türkiye.”
Kaynak: İHA