Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen tanıtım gezileri hız kesmeden sürüyor. Şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı etkinliklerde bu kez Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ticaret Öğrenci Toplulukları ağırlandı.
TARİHİ VE KÜLTÜREL ROTALARDA UNUTULMAZ BİR GEZİ
Program kapsamında SAÜ Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu üyeleri, Sakarya’nın güney rotasında yer alan İl Ormanı Tabiat Parkı, Geyve Alifuatpaşa’daki II. Bayezid Köprüsü, Ali Fuat Cebesoy Müzesi, Pamukova Esentepe Parkı ve Tarihi Taraklı ilçesini ziyaret etti. Öğrenciler, Osmanlı ve Helenistik dönemlere ait eserleri yerinde inceleyerek uzman rehberlerden bilgi aldı.
DOĞAL GÜZELLİKLERLE DOLU KUZEY ROTALARI
Bir diğer programda ise SAÜ Uluslararası Ticaret Öğrenci Topluluğu öğrencileri konuk edildi. Katılımcılar, İl Ormanı Tabiat Parkı, Karasu Yenimahalle ve Acarlar Longozu rotasında unutulmaz bir gün geçirdi.
Türkiye’nin tek parça halindeki en büyük longoz ormanı olan Acarlar Longozu’nu gezen öğrenciler, doğayla iç içe bir deneyim yaşadı.
ÖĞRENCİLERDEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu gezilerle hem doğayı hem de kentin tarihini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirten öğrenciler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek belediyeye teşekkür etti.
Kaynak: İHA