Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA), BOZOK ve KAYI-30 mühimmatlarıyla gerçekleştirdiği test atışlarında hedefleri başarıyla vurduğunu açıkladı.
BOZOK VE KAYI-30 İLE BAŞARILI TEST ATIŞI
Bayraktar AKINCI, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen BOZOK ve KAYI-30 mühimmatlarıyla icra edilen test atışlarında hedefleri başarıyla vurdu.
"MÜHİMMAT, PLATFORM VE AKLIN KUSURSUZ UYUMU"
Haluk Görgün, teste ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gökyüzünde milli iradenin imzasının bir kez daha atıldığını belirtti. Görgün, “Bayraktar AKINCI TİHA, BOZOK ve KAYI-30 mühimmatlarıyla gerçekleştirdiği test atışlarıyla mühimmat, platform ve aklın kusursuz uyumunu sahada bir kez daha gösterdi” ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE GÖKLERDE KENDİ YOLUNU ÇİZİYOR"
Elde edilen başarının Türkiye’nin kararlılığının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Görgün, “Emeğiyle bu tabloyu mümkün kılan Baykar ve TÜBİTAK SAGE ailelerini gönülden tebrik ediyorum. Türkiye, göklerde de kendi yolunu kendi çizmeye devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA
