Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yeni parti kurulacağı yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Siyasette yeni bir oluşum için "Hayırlı olsun" diyen Davutoğlu, küçük ayrışmaların bir kenara bırakılarak ortak noktalarda buluşulması gerektiği yönünde kritik bir tavsiyede bulundu.
Ahmet Davutoğlu, Yeni Yol Grubu'nun haftalık grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başka bir siyasi partide yaşanan gelişmelere olumsuz yorum yapmayı siyasi nezakete uygun görmediğini belirten Davutoğlu, siyasette gücün tek elde toplanması ve muhalefetin parçalanması risklerine vurgu yaptı.
"BİZE 'HAYIRLI OLSUN' DEMEK DÜŞER AMA TAVSİYEM ŞUDUR..."
İktidarın sistemi kendi anlayışına göre şekillendirdiğini, muhalefet içindeki tartışmaların ise güçlü bir alternatif oluşturmayı zorlaştırdığını ifade eden Davutoğlu, şu tavsiyede bulundu:
"Bir tarafta gücün tek elde toplanması ve çeşitliliğin yok olması var; diğer tarafta ise siyasette parçalanma, yani güçlü alternatiflerin oluşmasının önüne geçilmesi var. Maalesef ikisini bir arada yaşıyoruz. Yeni bir parti kuruluyorsa bize 'hayırlı olsun' demek düşer. Ama tavsiyem şudur ki küçük ihtilafların ötesinde ortak nerelerde buluşuruz, buna bakmalıyız."
"MUTLAK BUTLAN KARARI SİYASETE MÜDAHALEDİR"
CHP'ye yönelik yargı kararına da değinen Davutoğlu, mutlak butlan kararının siyasete müdahale olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik alınan mutlak butlan kararının karşısında olduğumu her vesileyle söyledim. Doğru bir karar değil, siyasete bir müdahale niteliği taşıyor. Sürekli farklılaşarak ve birbirimizi itham ederek bir yere gitmenin sınırlarına geldik."
"MECLİS AYAĞINA İLİŞKİN BİR ŞEY SÖYLEMEDİ"
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un gerçekleştirdiği ziyaretler ve "Terörsüz Türkiye" sürecine dair de konuşan Davutoğlu, Meclis Başkanı'nın süreçle ilgili destek istediğini ancak Meclis ayağına dair somut bir detay paylaşmadığını söyledi. Davutoğlu, tüm siyasetçilerin en temel görevinin siyasetin itibarını korumak olduğunu ifade ederek yeni partinin de buna katkı sunmasını temenni etti.