İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulundu. Netanyahu'nun sözlerine Ankara'dan tepkiler gelirken, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
ALA'DAN NETANYAHU'YA TEPKİ
Ala, Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerinin İsrail yönetiminin politikalarını ve işlediğini belirttiği suçları perdeleme amacı taşıdığını savundu.
Ala, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bölgeyi kan gölüne çeviren politikaların sahibi Netanyahu'nun Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında sarfettiği hezeyanların kendi işledikleri suçları perdelemeye yönelik olduğu aşikardır.”
ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
Ala, açıklamasının devamında Netanyahu yönetiminin politikalarının bölgedeki istikrarsızlığı derinleştirdiğini savunarak uluslararası topluma daha güçlü bir tutum alma çağrısında bulundu:
“Netanyahu yönetimindeki İsrail'in politikaları ile bölgenin kalıcı bir istikrarsızlık döngüsüne sürüklenmesine izin verilmemeli ve artık uluslararası toplum daha yüksek sesle tutum almalıdır.”
"HAKİKATİ DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Türkiye'nin İsrail yönetimine yönelik tutumunu sürdüreceğini belirten Ala, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Türkiye olarak hakikati dile getirmeye devam edeceğiz.”