Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

CHP İstanbul'da Gürsel Tekin'in görevi sona erdi

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, Gürsel Tekin ve beraberindeki geçici yönetimin görevini sona erdirdi. CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı için yeni görevlendirme yapması bekleniyor.

SİYASET 17.09.2026 18:05 Güncelleme: 17.09.2026 18:15 Dicle Toğal 131 okuma Okuma Süresi: 2 dk
CHP İstanbul'da Gürsel Tekin'in görevi sona erdi
Paylaş:
N

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanlığına ilişkin devam eden hukuki süreçte yeni bir karar aldı. Mahkeme, Gürsel Tekin ile birlikte görev yapan geçici yönetimin görevini sona erdirdi. Kararın ardından CHP'nin İstanbul teşkilatında yeni bir görevlendirme yapması bekleniyor.

MAHKEMEDEN GEÇİCİ YÖNETİM İÇİN YENİ KARAR

CHP İstanbul İl Başkanlığına ilişkin yargı sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, Gürsel Tekin ve beraberindeki geçici yönetimin görevini sonlandırdı. Böylece İstanbul İl Başkanlığında geçici yönetim dönemine ilişkin yeni bir aşamaya geçildi. CHP'nin karar sonrasında İstanbul İl Başkanlığı için yeni bir görevlendirme yapması bekleniyor.

SÜREÇ 2023'TEKİ KONGREYLE BAŞLADI

Hukuki sürecin merkezinde CHP'nin 8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirdiği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi bulunuyor. Kongrede Özgür Çelik İstanbul İl Başkanı seçilmiş, daha sonra oylamaya ilişkin iddialar yargıya taşınmıştı. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, süreç içerisinde kongrede seçilen il başkanı ile yönetimin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına ve İstanbul İl Başkanlığına geçici yönetim atanmasına hükmetmişti. Geçici yönetimin başına Gürsel Tekin getirilmişti.

ÖZGÜR ÇELİK AYM'YE BAŞVURMUŞTU

Kongrede yeniden başkan seçilen Özgür Çelik ise mahkeme kararını Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı. Başvuruda, delegelerin iradesinin göz ardı edildiği ve siyasi faaliyette bulunma hakkının engellendiği savunulmuştu. Son kararla birlikte Gürsel Tekin ve beraberindeki heyetin görevi sona ererken gözler CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı konusunda atacağı yeni adıma çevrildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Tera Holding’e polis girdi: İbrahim Bekci için gözaltı işlemi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tera Holding’e polis girdi: İbrahim Bekci için gözaltı işlemi
WhatsApp
İhbar Hattı