CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda milletvekilleri, parti örgütleri ve kamuoyuna seslendi.
Toplantıya CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever öncülüğünde Türkiye’nin farklı illerinden yoğun katılım sağlandı. Salona giremeyen partililer konuşmayı dışarıdan takip etti.
KADIN KOLLARINDAN 700 KİŞİLİK KATILIM
CHP Kadın Kolları tarafından paylaşılan bilgilere göre grup toplantısına 700 kişi katıldı. Açıklamada katılımcıların 580’inin kadın, 40’ının ise genç olduğu belirtildi.
İlleri anons edilen kadın örgütleri, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına sloganlar ve alkışlarla destek verdi.
SALONA SIĞMAYANLAR DIŞARIDAN İZLEDİ
Farklı kentlerden Ankara’ya gelen partililerin bir bölümü yoğunluk nedeniyle salona giremedi.
Kalabalık, grup toplantısını TBMM’de salonun dışından takip etmek zorunda kaldı.
DÖVİZLERLE DESTEK MESAJI
Kadınlar toplantıya “Yaşasın Cumhuriyet”, “Kadınlar yanınızda Genel Başkanım”, “Cumhuriyet devrimdir” ve “Sonuna kadar CHP” yazılı dövizlerle katıldı.
Taşınan pankartlarla birlik, dayanışma ve örgütlü mücadele mesajı verildi.
KILIÇDAROĞLU’NDAN CHP VURGUSU
Kılıçdaroğlu konuşmasında CHP’nin Türkiye’nin kuruluş sürecindeki rolüne değindi.
“Cumhuriyet Halk Partisi sıradan bir parti değildir” diyen Kılıçdaroğlu, partisinin devleti kuran ve Türkiye’ye yön veren bir siyasi gelenekten geldiğini söyledi.
“DAYANIŞMAMIZ GÜÇLÜ”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Ayten Gülsever, Türkiye’nin dört bir yanından gelen örgütlerle toplantıya katıldıklarını belirtti.
Gülsever, “İnancımız tam, dayanışmamız güçlü, yolumuz açık” ifadelerini kullandı.