Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

CHP’de ortak bildiri çatlağı: Ahmet Akın’dan ret

CHP’de ortak bildiri krizi yaşandığı, Ahmet Akın’ın metne imza atmayıp toplantıdan ayrıldığı iddia edildi.

SİYASET 23.05.2026 21:31 Dicle Toğal 1337 okuma Okuma Süresi: 1 dk
CHP’de ortak bildiri çatlağı: Ahmet Akın’dan ret
Paylaş:
N

CHP’de “mutlak butlan” kararının ardından başlayan tartışmalar, bu kez büyükşehir belediye başkanlarının ortak bildirisi üzerinden yeni bir boyut kazandı. Özgür Özel ve parti yönetimine destek açıklamasının hazırlandığı toplantıda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın bildiriye imza atmadığı ve toplantıdan ayrıldığı iddia edildi.

CHP’DE ORTAK BİLDİRİ GERİLİMİ

CHP’li büyükşehir belediye başkanları, parti yönetimine destek veren ve olağanüstü kurultayın en geç 45 gün içinde toplanması gerektiğini vurgulayan bir bildiri yayımladı. Bildiride, partinin bu süreci birlik içinde aşacağı ifade edildi.

AHMET AKIN İDDİASI KULİSLERİ HAREKETLENDİRDİ

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın aktardığına göre, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ortak bildiriye destek vermedi. Akın’ın metne imza atmayacağını belirterek toplantıyı terk ettiği öne sürüldü.

KURULTAY ÇAĞRISI ÖNE ÇIKTI

Bildiride, CHP’nin geleceği açısından olağanüstü kurultayın kısa sürede yapılması gerektiği belirtildi. Büyükşehir belediye başkanlarının açıklaması, parti içindeki gerilim sürerken “kurultay takvimi” başlığını yeniden öne çıkardı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bürokraside büyük değişim rüzgarı: Koltuklar tek tek değişti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bürokraside büyük değişim rüzgarı: Koltuklar tek tek değişti
WhatsApp
İhbar Hattı