Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

CHP'den istifa etmişti: Cemil Tugay AK Parti iddialarına yanıt verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'den istifa süreci hakkında konuşarak Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini ve AK Parti'ye geçmesinin asla mümkün olmadığını söyledi.

SİYASET 20.06.2026 15:15 Buket Saymaz 84 okuma Okuma Süresi: 3 dk
CHP'den istifa etmişti: Cemil Tugay AK Parti iddialarına yanıt verdi
Paylaş:
N

CHP'nin 38. Kurultayı hakkında verilen "mutlak butlan" kararının ardından yaşananlara tepki göstererek partisinden istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, istifa kararının perde arkasını anlattı. Kamuoyunda geniş yankı bulan kararının ardından konuşan Tugay, AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaları net bir dille yalanladı. 

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e istifa sürecinin ayrıntılarını anlatan Cemil Tugay, partideki görevden alma ve atamaların kötü bir noktaya gittiğini, bu tablo karşısında net bir tavır koymak adına istifa kararını aldığını ifade etti.

"BUTLAN YÖNETİMİNİN SADECE BİR OYALAMA İÇERİSİNDE OLDUĞUNU ANLADIM"

Partide yaşanan son gelişmeleri ve yönetimsel kararları eleştiren Cemil Tugay, Öztürk'e yaptığı açıklamalarda şu değerlendirmelerde bulundu:

“Genel Başkanımız Özgür Özel’in, çözüm için çok dikkatle yapılabilecek her şeyi tüketene kadar bu süreci takip edeceğini görüyordum. Ama diğer taraftan da butlan yönetiminin yaptıklarına baktığımda kesinlikle bildiğimiz anlamda bir CHP yapısına dönmeye niyeti olmadığını, bunun için türlü gerekçeler ürettiğini ve dolayısıyla sadece bir oyalama içerisinde olduklarını anladım. İhraçlar, atamalar, kötü bir noktaya gidiyor. Buna tepki göstermemiz gerektiğini düşünüyordum. Bu yönde bir adım atmaya çalıştım. Burada net bir tavır koymamız gerektiğini, gerekirse istifa etmeyi göze alabileceğimizi kararımla ortaya koydum."

"KENDİ KOLTUĞUMUZU KORUMAK PAHASINA YANLIŞ BİR ŞEYİ ONAYLAYIP PARÇASI OLAMAYIZ"

Süreçteki belirsizliğin halk nezdinde güven kaybına yol açabileceğini ifade eden Tugay, istifa kararıyla önemli bir mesaj vermek istediğini söyledi. Tugay, vatandaşların tepkilerine değinerek, "Halkın arasında gezdiğimiz zaman gerek partililerimiz, gerekse yurttaşlarımız ‘Bu duruma karşı siz ne yapacaksınız?’ diye sürekli soruyor. Bir belirsizlik içerisinde işi bırakmak, bize karşı itimatlarını da sarsabilir. Yani ‘Kendi koltuğumuzu korumak pahasına yapılan yanlış bir şeyi onaylayıp onun bir parçası olamayız, olmam’ diye söylememiz lazım. Benim istifa kararımın bu anlamda önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum" dedi.

"CHP’DEN İSTİFA ETTİM AMA SİYASETE BAKIŞ AÇIMDA DEĞİŞİKLİK YOK"

İstifa kararından önce CHP lideri Özgür Özel ile görüştüğünü ve düşüncelerini paylaştığını aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdü:

"İstifa öncesi Özgür Özel Bey ile düşüncemi paylaştım. Özgür Bey, kendi adına ‘Biraz bekleyelim’ gibi bir düşünce ortaya koydu ancak benim CHP’den istifa etmeme de itirazı olmadı. CHP’den istifa ettim ama dünya görüşümde, siyasete bakış açımda bir değişiklik yok. Öyle insanlar değiliz. Bizim burada arayışımız tamamen halkımızın talep ettiği bir siyasi oluşumun yani mümkünse CHP içerisinde olması ama olamıyorsa da geçici de olsa dışarıda yeni bir partiyle olması."

"KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMEDİM, AK PARTİ'YE GEÇMEM MÜMKÜN DEĞİL"

İstifa sürecinde İzmir İl Başkanlığı'nda Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından yapılan görevden alma ve atamalara dikkat çeken Tugay, Kılıçdaroğlu ile istifası konusunda herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini net bir şekilde ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun kısa sürede olağanüstü kurultay kararı alması gerektiğinin altını çizen Tugay, kamuoyunda yeniden gündeme gelen "AK Parti'ye geçiyor" iddialarına karşı ise "Mümkün değil, böyle bir şeyi asla yapmam" diyerek kapıları tamamen kapattı.

 

 

 

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Fatih Erbakan o fotoğraf sonrası sessizliğini bozdu: Aday benim ama o isim gelirse...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Fatih Erbakan o fotoğraf sonrası sessizliğini bozdu: Aday benim ama o isim gelirse...
WhatsApp
İhbar Hattı