Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

DEM Parti, silahsızlanma sürecinde önümüzdeki günleri işaret etti

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, silahsızlanmaya ilişkin taraflar arasındaki temasların sürdüğünü belirterek, “Önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerin olmasını bekliyoruz” dedi. Doğan, Abdullah Öcalan’ın süreçteki koordinasyon çalışmalarına resmen başlamasının önemli olduğunu savundu.

SİYASET 22.09.2026 14:39 Güncelleme: 22.09.2026 14:49 Gaye Günel 97 okuma Okuma Süresi: 1 dk
DEM Parti, silahsızlanma sürecinde önümüzdeki günleri işaret etti
Paylaş:
N

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ve iktidarın “Terörsüz Türkiye”, partisinin ise “Barış ve Demokratik Toplum Süreci” olarak adlandırdığı sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Doğan, silahsızlanmaya ilişkin devlet yetkilileri, Abdullah Öcalan ve PKK arasındaki temasların devam ettiğini söyledi.

“ÖNEMLİ GELİŞMELER BEKLİYORUZ”

Silahsızlanmaya yönelik saha çalışmalarının sürdüğünü belirten Doğan, bu kapsamda oluşturulan mekanizmaların çalışmaya devam ettiğini belirtti. Doğan, “Önümüzdeki günlerde silahsızlanmaya dair önemli gelişmelerin olmasını bekliyoruz." diyerek çalışmaların karşılıklı olarak yürütüldüğünü ifade etti.

Devlet yetkilileri, Abdullah Öcalan ve PKK yönetimi arasındaki temasların devam ettiğini söyleyen Doğan, tarafların yaptığı açıklamaların da silahsızlanmaya ilişkin çalışmaların sürdüğünü gösterdiğini belirtti.

“KOORDİNATÖR” MESAJI

Doğan, sahada yürütülen çalışmaların devamı açısından Abdullah Öcalan’ın kurul bünyesinde “Silahsızlanma ve Siyasallaşma Koordinatörü” olarak resmen çalışmaya başlamasının önemli olacağını savundu.

Doğan’ın açıklaması, Öcalan’ın süreçteki rolüne ilişkin devam eden tartışmaların ardından geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da Öcalan’a silahsızlanma sürecini takip eden komisyonda bir görev verilmesinin muhtemel olduğunu söylemişti.

DEM PARTİ’DEN YENİ DÖNEM MESAJI

Doğan, partisinin yeni dönemde yalnızca muhalefet eden bir siyasi yapı olmayı değil, demokratik değişim ve dönüşümde daha etkin rol üstlenmeyi hedeflediğini de söyledi.

Partinin komisyonlarının ve örgütlenme çalışmalarının bu hedef doğrultusunda şekillendirildiğini belirten Doğan, yeni döneme ilişkin hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Çocukları hedef alan yapılara operasyon: 3 bin 455 şüpheli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çocukları hedef alan yapılara operasyon: 3 bin 455 şüpheli
WhatsApp
İhbar Hattı