Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Erbakan’dan “Filistinlilere idam” kararına tepki: Türkiye’nin tepkisi yetersiz

Fatih Erbakan, İsrail'in Filistinli mahkumlara yönelik idam kararını ve Türkiye’nin tutumunu eleştirerek dikkat çeken açıklamalar yaptı.

SİYASET 06.04.2026 17:58 Buket Saymaz 53 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Erbakan’dan “Filistinlilere idam” kararına tepki: Türkiye’nin tepkisi yetersiz
Paylaş:
N

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail Parlamentosu’nun Filistinlilere yönelik idam kararına ilişkin açıklamalarda bulunarak Türkiye’nin bu konudaki tepkisinin zayıf ve yetersiz olduğunu söyledi.

Milli Gençlik Derneği Genel Merkezi’nde düzenlenen Nisan Ayı İl Sorumluları ve İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erbakan, gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

"TÜRKİYE'NİN TEPKİSİ YETERSİZ"

Erbakan, Filistinli mahkumlara yönelik idam kararına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Çoğu suçsuz olan, göstermelik gerekçelerle, bahanelerle tutuklanmış olan bu masum Filistinli mahkumların idam edilmesi kararına karşı da Türkiye'de iktidarın yeterli tepkiyi göstermediğini görüyoruz. Bütün dünya bu insanlık dışı yasaya sert tepki gösterirken Türkiye'nin tepkisi burada da zayıf ve yetersiz kalmaktadır.”

"BU ZİHNİYET İRAN'DA DURDURULAMAZSA..."

Bölgedeki gelişmelere değinerek İran üzerinden yürütülen sürece dikkat çeken Erbakan, “Şimdi İran'ın üzerine çullanan bu zihniyet, eğer İran'da durdurulamazsa, yarın bir gün hedefinin Türkiye olacağı açık” ifadelerini kullandı.

KÜRECİK ÜSSÜ İÇİN ÇAĞRI

Türkiye’nin askeri ve stratejik konumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbakan, Kürecik radar üssünün kapatılması gerektiğini söyledi.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçim tartışmalarına ilişkin konuşan Erbakan, seçimlerin 2027 sonbaharında yapılmasının öngörüldüğünü ve 2024 yerel seçimlerinde olduğu gibi bu seçimlerde de sürpriz partinin Yeniden Refah Partisi olacağını söyledi.



HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Erdoğan'dan Özgür Özel'e "ara seçim" yanıtı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Erdoğan'dan Özgür Özel'e "ara seçim" yanıtı
WhatsApp
İhbar Hattı