Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Fatih Erbakan, asgari ücretlilerin durumunu eleştirdi: Adalet şart

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Çubuk'ta vatandaşlarla bir araya gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu ve açıklamalarda bulundu.

SİYASET 18.08.2026 20:42 Güncelleme: 18.08.2026 21:10 Dicle Toğal 85 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Fatih Erbakan, asgari ücretlilerin durumunu eleştirdi: Adalet şart
Paylaş:
N

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin düzenlediği "Anadolu Buluşmaları" etkinliği çerçevesinde Çubuk ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Öncelikle partisinin Çubuk İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Erbakan, burada basın mensuplarına yaptığı konuşmada, seçim dönemleri haricinde de ülkenin farklı yerlerinde vatandaşlarla buluşma programları düzenlediklerini ifade etti.

Türkiye'deki gelir dağılımında adaletsizlik olduğuna vurgu yapan Erbakan, asgari ücretlilerin ve emeklilerin zorlu bir yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Erbakan, "İsrafı önlemek, imtiyazlı holdinglere ve rantiyelere haksız kaynak akışını durdurmak için gayret gösteriyoruz. Bu şekilde dengeli bir bütçe oluşturarak faiz ödemelerini azaltmayı hedefliyoruz." diye ekledi.

KANUN TEKLİFİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Bir gazetecinin, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yönelttiği soruya Erbakan, net cevaplar verdi. Erbakan, "Bu teklifin hazırlayıcılarından biri biz değildik. Bunun ardından kamuoyunda 'hayır' oyu kullanacağımız yönünde bir algı oluştu.

Ancak biz hayır dediğimizden değil, çekimser oy verme konusunda bir karar aldığımızdan bahsettik. Çekimser kalacağımızı söylediğimizde ise bazıları bunu fikir değişikliği olarak yorumladı. Ancak bu doğru değil, biz istişareler yaparak çekimser kalmanın uygun olacağını düşündük." şeklinde yanıtladı.

İTTİFAK İHTİMALİNE İLİŞKİN GÖRÜŞLER

Fatih Erbakan, seçim döneminde Saadet Partisi ile olası bir ittifak ihtimali hakkında sorulan soru üzerine, seçmenin iktidar ve muhalefet dışında "üçüncü bir seçenek" aradığını belirtti. Erbakan, Saadet Partisi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Erbakan, Çubuk Terör Mağdurları Derneği'ni de ziyaret ederek, derneğin hatıra defterini imzaladı. Dernek Başkanı Zeki Avan ile görüşen Erbakan, daha sonra ilçedeki esnafı gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Furkan Ubeyde Çamoğlu, Pakistan'da 58 kiloda bronz madalya kazandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Furkan Ubeyde Çamoğlu, Pakistan'da 58 kiloda bronz madalya kazandı
WhatsApp
İhbar Hattı