Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Fon krizinde gözler MASAK’ta: Emir’den soruşturmanın başlangıç tarihine tepki

YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, fon soruşturmasında MASAK incelemesinin neden 2024’ten başlatıldığını sorarak 2021’den itibaren gerçekleştiğini öne sürdüğü işlemlerin araştırılmasını istedi.

SİYASET 25.09.2026 16:01 Güncelleme: 25.09.2026 16:08 Gaye Günel 74 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Fon krizinde gözler MASAK’ta: Emir’den soruşturmanın başlangıç tarihine tepki
Paylaş:
N

YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında fon krizi ile ilgili yeni iddialar ve sorular gündeme getirdi. Emir, MASAK incelemesinin kapsamından yurt dışına yapıldığını öne sürdüğü para transferlerine kadar birçok başlıkta açıklama istedi.  Emir ayrıca fon kriziyle ilgili haber ve sosyal medya paylaşımlarına yönelik erişim engellerini eleştirdi. 

“MASAK ARAŞTIRMASINI NİYE 2024’TEN BAŞLATIYORSUNUZ?”

Emir’in açıklamasında öne çıkardığı başlıklardan biri MASAK incelemesinin zaman aralığı oldu. Fonlarla bağlantılı olduğunu savunduğu işlemlerin 2021’e uzandığını söyleyen Emir, incelemenin neden bu tarihten başlatılmadığını sordu.

Emir, Tera Portföy bünyesindeki bir fonda 2021-2025 döneminde 12 yatırımcı bulunduğunu ileri sürerek bu kişilerin kimliklerinin ve haklarındaki MASAK incelemelerinin açıklanmasını istedi. 

İSVİÇRE’YE PARA TRANSFERİ İDDİALARINI GÜNDEME GETİRDİ

Emir, bazı kişilerin İsviçre’deki banka hesaplarına milyarlarca liralık transferler gerçekleştirildiğini de öne sürdü. Söz konusu paraların izinin sürülüp sürülmediğini soran Emir, işlemlerin ve para hareketlerinin tüm yönleriyle incelenmesi gerektiğini savundu. 

ERKAN KİLİMCİ’NİN İSTİFASINI GÜNDEME GETİRDİ

Emir, fon soruşturması kapsamında tutuklandığını söylediği eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci’nin Tera Yatırım Holding’den tutuklanmasından yedi gün önce istifa ettiğini belirterek zamanlamaya ilişkin soru işaretleri bulunduğunu savundu.

Emir, soruşturmadan bilgi sızıp sızmadığının araştırılmasını istedi. Bu yönde bir sızıntı yaşandığına ilişkin kanıt sunmayarak konuyu soru şeklinde gündeme getirdi. 

ERİŞİM ENGELLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Fon krizine ilişkin sosyal medya hesapları ve haberler hakkında verilen erişim engeli kararları da Emir’in gündemindeydi. Emir, bu kararların fonlarla ilgili iddiaların kamuoyuna ulaşmasını engellemeyi amaçladığını savundu ve bazı gazetelerin haberlerine de erişim engeli getirildiğini söyledi. 

“BİR AN EVVEL MECLİS ARAŞTIRMASI YAPILSIN”

Emir, fon krizinin TBMM tarafından da araştırılmasını istedi. YENİ Parti’nin Meclis araştırması yapılması ve araştırma komisyonu kurulması için teklif verdiğini belirten Emir, Meclis’in 1 Ekim’de konuyu gündemine alması gerektiğini savundu.

Kurulacak komisyonun süreci bütün yönleriyle incelemesi gerektiğini söyleyen Emir, soruşturmanın siyasi, bürokratik ve piyasa ayağında sorumluluğu bulunan herkesin araştırılmasını istedi. 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
“Çocuktur Yapar” demeyin: Okullarda güvenli alan şart
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
“Çocuktur Yapar” demeyin: Okullarda güvenli alan şart
WhatsApp
İhbar Hattı