Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Hasan Öztürk'ten sert tepki: E-Devlet ile sosyal medya denetimi geliyor!

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, 15 yaş altı sosyal medya yasağını da içeren yasa teklifini "fişleme" olarak niteledi. Öztürk, yasakların çözüm olmadığını savunarak dijital okuryazarlık ve platform sorumluluğu çağrısında bulundu.

SİYASET 22.04.2026 19:07 Nahibe Demirel 91 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Hasan Öztürk'ten sert tepki: E-Devlet ile sosyal medya denetimi geliyor!
Paylaş:
N

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, meclis gündemindeki yeni yasa teklifini değerlendirirken, düzenlemenin arkasındaki temel niyetin çocuk güvenliği olmadığını savundu. Öztürk, yapılmak istenen hamlenin sosyal medyadaki görünürlüğü kontrol altına almak ve dijital platformlarda hesabı bulunan tüm vatandaşları e-Devlet aracılığıyla kayıt altına alarak fişlemek olduğunu ileri sürdü.

15 YAŞ YASAĞI GERÇEKÇİ BULUNMADI

İktidarın 15 yaşından küçük çocuklara yönelik planladığı sosyal medya yasağına tepki gösteren Öztürk, bu tür yasakçı adımların dijital çağın dinamikleriyle örtüşmediğini ifade etti. Bu kısıtlamaların çocukların sosyal ağlara erişimini ya da dijital oyun dünyasında var olmalarını engelleyemeyeceğini belirten Öztürk, baskıcı tedbirlerin yerine daha uygulanabilir stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

DİJİTAL OKURYAZARLIK VE PLATFORM SORUMLULUĞU

Dijital mecraların daha güvenli hale getirilmesi için eğitim ve denetim odaklı bir model öneren Öztürk, çocukların okul çağında "dijital okuryazarlık" eğitimi alarak bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, sadece kullanıcıların değil, platform sahiplerinin de içeriklerden sorumlu tutulması gerektiğini ifade eden Öztürk, çözümün yasaklarda değil, kurumsal sorumluluk ve eğitimde yattığının altını çizdi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Orman yangınları için kurumlar tek çatı altında toplandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Orman yangınları için kurumlar tek çatı altında toplandı
WhatsApp
İhbar Hattı