Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İYİ Partili Ulusoy: Allah verdi, iktidar elimizden aldı

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, açıklanan hububat alım fiyatlarını eleştirdi. Ulusoy, çiftçilerin artan maliyetler karşısında zorlandığını belirterek partisinin yeni fiyat önerisini açıkladı.

SİYASET 02.06.2026 16:48 Mazhar Taha Akkaya 72 okuma Okuma Süresi: 2 dk
İYİ Partili Ulusoy: Allah verdi, iktidar elimizden aldı
Paylaş:
N

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, hububat alım fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Buğday ve arpa için açıklanan fiyatların çiftçiyi zarara uğratacağını savunan Ulusoy, tarımsal maliyetlerdeki artışa dikkat çekti.

"ÇİFTÇİYİ ENFLASYONA EZDİRDİLER"

Buğday için ton başına 16 bin 500 lira, arpa için ise 12 bin 750 liralık fiyat açıklandığını hatırlatan Ulusoy, geçen yıla göre yapılan artışların maliyetleri karşılamadığını söyledi.

Ulusoy, mazot, gübre, zirai ilaç ve işçilik maliyetlerinde ciddi yükseliş yaşandığını belirterek, "Genel enflasyon yüzde 35 iken buğday ve arpaya yüzde 22 ile yüzde 16 arasında artış yapıldı. Çiftçiyi enflasyona ezdirdiler" dedi.

"BAKANLIK DESTEKLEME KONUSUNDA YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR"

Destek ödemelerinin taban fiyat olarak gösterilmesine tepki gösteren Ulusoy, destekleme ve alım fiyatının ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Desteklerin üretim miktarına göre değil alan bazlı verildiğini ifade eden Ulusoy, "Desteklemeler taban fiyata dahil edilemez. Bakanlık destekleme konusunda iki senedir yalan söylüyor" ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR TÜCCARLIĞA GİRMİŞ GÖRÜNÜYOR"

Bu yıl arpa ve buğdayda daha yüksek rekolte beklendiğini belirten Ulusoy, üreticinin fiyat nedeniyle mağdur olduğunu savundu.

Bir çiftçinin kendisine "Allah verdi, iktidar elimizden aldı" dediğini aktaran Ulusoy, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ürün bu sene fena değil ama iktidar o kadar düşük bir taban fiyat verdi ki çiftçinin elindeki malı ucuza kapatıp sonra yüksek fiyattan satmak gibi bir tüccarlığa girmiş görünüyor."

İYİ PARTİ KENDİ FİYAT ÖNERİSİNİ AÇIKLADI

Ulusoy, mevcut fiyatlarla gelecek yıl üretimin risk altına girebileceğini iddia ederek İYİ Parti'nin önerilerini paylaştı.

Partinin önerisine göre;

  • Birinci sınıf makarnalık buğday: Teşvikle birlikte 24,5 TL/kg
  • Birinci sınıf ekmeklik buğday: Teşvikle birlikte 23,5 TL/kg
  • Birinci sınıf arpa: Teşvikle birlikte 19,5 TL/kg

olmalı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
16 yaş altına sosyal medya kısıtlaması genişliyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
16 yaş altına sosyal medya kısıtlaması genişliyor
WhatsApp
İhbar Hattı