Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının parti içi yönetim mekanizmalarına müdahil olmalarından duyduğu rahatsızlığı net bir dille ortaya koydu. İl başkanlıklarına gerçekleştirilen yeni atamaların ardından kendisine sitem ve eleştirilerde bulunan yerel yöneticilere tepki gösteren Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına “Siz vatandaşa hizmet edin, partiyi ben yönetirim” mesajını verdi.
"CHP'Yİ BELEDİYE BAŞKANLARI DEĞİL GENEL BAŞKAN YÖNETİYOR"
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, özellikle Adana ve İzmir gibi kritik illerde yapılan il başkanlığı atamalarının ardından bazı belediye başkanlarının “Fikrimiz alınmadı, doğru değil” şeklindeki çıkışları CHP Genel Merkezi'nde tansiyonu yükseltti. Edinilen bilgilere göre Kemal Kılıçdaroğlu, yöneltilen eleştirilere karşı şu net ifadeleri kullandı:
“Belediye başkanlarının fikrini neden alalım? CHP’yi belediye başkanları değil Genel Başkan ve kurullar yönetiyor. Onların temel görevi vatandaşa hizmet etmek, partiyi yönetmek değil.”
“HADDİN AŞILMASINA KİMSE MÜSAADE ETMEZ”
Genel Merkez kurmayları da son dönemde parti yönetimine yönelik dozajı artan açıklamalardan rahatsızlık duyulduğunu doğruladı. Eleştirinin parti kültürü içerisinde doğal bir hak olduğunu ancak bunun belirli sınırlar içinde kalması gerektiğini belirten kurmaylar, “Eleştirebilirsin ama haddin aşılmasına kimse müsaade etmez, edilemez. Parti disiplini ve kurumsal yapı herkes için bağlayıcıdır” değerlendirmesinde bulundu.
KILIÇDAROĞLU, İL BAŞKANLARINI TEMMUZ SONUNDA TOPLAYACAK
Örgüt yapısındaki köklü değişime kararlılıkla devam eden Kılıçdaroğlu, Ankara’daki NATO Zirvesi’nin tamamlanmasıyla birlikte il başkanlıklarına yönelik yeni görevlendirme takvimini sonuçlandıracak. Bu hafta Ankara'daki zirve nedeniyle Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) toplamayacak olan CHP lideri, sonraki hafta yeni görevden alma ve atamalarla parti örgütünü yeniden şekillendirecek.
Şimdiye kadar 36 il başkanını görevden alan Kılıçdaroğlu’nun, yaklaşık 20 ila 25 ilde daha değişikliğe gitmeye hazırlandığı öğrenildi. Atama dalgasının büyük oranda tamamlanmasının ardından temmuz ayının sonunda tüm il başkanlarını Genel Merkez’de kritik bir toplantıya davet etmeyi planlayan Kılıçdaroğlu’nun, bu zirvede partinin yeni yol haritasını ve kurultay sürecini masaya yatırması bekleniyor.