TBMM’de CHP’den ayrılan 91 milletvekilinin Özgür Özel liderliğinde Yeni Parti’yi kurmasının ardından Meclis’teki makam ve çalışma odalarının dağılımı yeniden düzenlendi.
TBMM Başkanlığının yaptığı yeni düzenlemeyle CHP ve Yeni Parti’nin kullanacağı odalar belirlenirken, iki partinin çalışma alanlarının aynı koridorda bulunması dikkat çekti.
ÖZGÜR ÖZEL AYNI MAKAM ODASINI KULLANACAK
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in, daha önce CHP Genel Başkanlığı ve Grup Başkanlığı döneminde kullandığı makam odasında çalışmaya devam edeceği belirtildi.
Yeni Parti Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ile Murat Emir’in kullandığı odalarda da değişiklik yapılmadı.
GÖKHAN GÜNAYDIN’IN ODASI CHP’YE VERİLDİ
Yeni Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın kullandığı oda ise yeni düzenlemeyle CHP’ye tahsis edildi.
Böylece iki parti arasındaki oda paylaşımında dikkat çeken değişikliklerden biri Günaydın’ın çalışma alanında yaşandı.
FAİK ÖZTRAK’A YENİ ODA
Murat Emir’in odasının karşısında bulunan ve daha önce milletvekillerinin toplantıları için kullanılan çalışma alanı da CHP’ye bırakıldı.
Söz konusu odanın CHP Grup Başkanı Faik Öztrak tarafından kullanılacağı belirtildi. Koridorun devamındaki bazı odaların da CHP grup başkanvekillerine tahsis edileceği öğrenildi.
CHP VE YENİ PARTİ AYNI KORİDORDA
Yeni düzenlemenin ardından CHP ile Yeni Parti’nin makam ve çalışma alanları aynı koridorda karşılıklı ve yan yana olacak şekilde şekillendi.
Böylece Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti’nin kurulmasıyla Meclis’te ortaya çıkan yeni siyasi tablo, partilerin fiziksel çalışma alanlarına da yansımış oldu.