MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Yurtbeyli Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Karakaya, konuşmasında Haymana’nın Millî Mücadele’deki yerine dikkat çekerken Terörsüz Türkiye hedefi, millî birlik ve Türkiye’nin “iç cephesinin” güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
“BU VATAN HEPİMİZİN”
Birlik ve beraberlik mesajı veren Karakaya, toplumdaki farklılıkların ortak vatan anlayışının önüne geçmemesi gerektiğini belirtti.
Karakaya, “Bu vatan hepimizin, bu bayrak hepimizin, bu devlet hepimizin. Biz hepimiz kardeşiz. Başka vatanımız yok” ifadelerini kullandı.
MANGAL DAĞI VE ÇAL DAĞI’NI HATIRLATTI
Haymana’nın Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki yerine değinen Karakaya, Mangal Dağı ve Çal Dağı’nda verilen mücadeleyi hatırlattı.
“Mangal Dağı’nda omuz omuza duranlar, Çal Dağı’nda aynı bayrak uğruna göğsünü siper edenler bize bir hakikati miras bıraktı” diyen Karakaya, bu mirası “birlik, beraberlik ve kardeşlik” sözleriyle anlattı.
30 AĞUSTOS İÇİN BİRLİK VURGUSU
Karakaya, 30 Ağustos’un yalnızca askerî bir zafer olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
Zaferin aynı hedef etrafında birleşen milletin iradesini de temsil ettiğini belirten Karakaya, günümüzde de millî birlik anlayışının korunması gerektiğini ifade etti.
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRME İRADESİDİR”
Karakaya, konuşmasının bir bölümünü Terörsüz Türkiye sürecine ayırdı.
Bu hedefin yalnızca terörün sona erdirilmesiyle sınırlı olmadığını savunan Karakaya, süreci toplumdaki kardeşliğin güçlendirilmesi ve Türkiye’nin iç bütünlüğünün korunması açısından değerlendirdi.
ORTA DOĞU’DAKİ GELİŞMELERE DİKKAT ÇEKTİ
Gazze başta olmak üzere Orta Doğu’daki gelişmelere değinen Karakaya, bölgede artan çatışma ve istikrarsızlığın Türkiye açısından millî birliğin önemini artırdığını söyledi.
İsrail’in bölgedeki saldırılarını eleştiren Karakaya, dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı Türkiye’nin en büyük gücünün kendi içindeki dayanışma olduğunu savundu.
“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ”
Karakaya, “Önce vatan, önce millet, önce kardeşlik” anlayışını öne çıkardı.
Toplumu ayrıştırabilecek söylemlerin karşısında durulması gerektiğini belirten Karakaya, “Bizim birbirimizden başka kimsemiz, bu vatandan başka vatanımız yoktur” dedi.
BAHÇELİ VE ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Karakaya, Terörsüz Türkiye sürecindeki tutumları nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
Konuşmasını “Vatan bir, bayrak bir, devlet bir. Başka vatanımız yok” sözleriyle tamamlayan Karakaya, Haymana’dan birlik ve beraberlik mesajı verdi.