Rüşvet suçlamasıyla yargılanan AK Partili Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger ile müteahhit Mustafa Yurtseven hakkında hapis cezaları verildi. Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, sanıklara TCK kapsamında hak yoksunluğu cezası da uygulandı.
BAŞKAN CÖNGER SAĞLIK GEREKÇESİYLE DURUŞMAYA KATILMADI
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan "rüşvet" iddianamesinin ardından açılan davanın bugünkü celsesinde, tutuksuz yargılanan müteahhit Mustafa Yurtseven ve sanık avukatları salonda hazır bulundu. Hakkında hapis cezası kararı çıkan Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger ise hastanede tedavisinin devam ettiğini ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmaya katılım sağlamadı.
SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ
Duruşmada savunma yapan müteahhit Mustafa Yurtseven, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek rüşvet konusuyla hiçbir alakasının bulunmadığını iddia etti ve beraatini talep etti. Belediye Başkanı Ekmel Cönger'in müdafi ise mahkeme heyetine yaptığı savunmada, dosyada henüz toplanmayan delillerin olduğunu savundu. Müvekkilinin rüşvet eylemini gerçekleştirmediğini iddia eden avukat, suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu.
MAHKEMEDEN HAPİS VE HAK YOKSUNLUĞU KARARI
Savunmaların ardından karar için kısa bir ara veren Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, rüşvet suçunun sabit olduğuna hükmetti. Mahkeme, Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger'e 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verdi. Müteahhit Mustafa Yurtseven ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Heyet ayrıca, her iki sanığın da Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 53/5 maddesi uyarınca, "belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına" hükmetti.