Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç: Görevimin başındayım

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonun ardından açıklama yapan Başkan Ahmet Ataç, soruşturma sürecini yakından takip ettiklerini belirterek görevine devam ettiğini vurguladı.

SİYASET 14.05.2026 14:42 Buket Saymaz 40 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç: Görevimin başındayım
Paylaş:
N

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma doğrultusunda, Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Aralarında 33 belediye personelinin de bulunduğu toplam 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, şu ana kadar 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gelişmelerin ardından belediye binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Görevimin başındayım" mesajını verdi.

SORUŞTURMA SÜRECİ TAKİP EDİLİYOR 

Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yaşanan süreci yakından izlediklerini belirterek, “Bir soruşturma süreci olacak. Bu süreçte arkadaşlarımızın gözaltına alınması dahil bütün haklarını düzgün olarak takip edeceğiz” ifadelerini kullandı. Açıklama sırasında Ataç’a; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan ile İl Başkanı Talat Yalaz da eşlik ederek destek verdi.

HUKUKİ SÜREÇTE "ŞAFAK OPERASYONU" TEPKİSİ

Operasyonun hukuki boyutuna dair detayları paylaşan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, dosyanın yeni olmadığını ve gizlilik kararı bulunmadığını vurguladı. Gözaltına alınan isimlerin daha önce de aynı dosya kapsamında ifade verdiğini hatırlatan Yalaz, sabahın erken saatlerinde yapılan operasyonu eleştirdi. Yalaz, sürecin takipçisi olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bugün şafak operasyonuyla gözaltına alınan arkadaşlarımız, daha önce de bu dosya kapsamında çağrılmak suretiyle ifade vermiş kişilerdir. Bu nedenle bugün şafak operasyonu yapılmış olmasının hukuki düzlemde karşılığı yoktur. Sürecin hukuki şekilde sonuna kadar takipçisi olduğumuzu, bugün gözaltında olan arkadaşlarımızla ve aileleriyle irtibat halinde hukuki süreci avukatlarımızla birlikte takip ettiğimizi ifade etmek istiyoruz.” 

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Erdoğan ve Tokayev yeni anlaşmalara imza attı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Erdoğan ve Tokayev yeni anlaşmalara imza attı
WhatsApp
İhbar Hattı