Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün ilk Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantıları yapıldı. Toplantıların ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Zeynel Emre, kuruluş sürecinde atılacak ilk adımları duyurdu.
Emre, partinin yeni genel merkez binasının birkaç hafta içinde hazır hâle geleceğini söyledi. Online üyelik sisteminin çarşamba günü açılacağını, bağışların ise gelecek haftadan itibaren kabul edileceğini bildirdi.
ONLINE ÜYELİK VE BAĞIŞLAR BAŞLIYOR
Üyelik ve bağış yapmak isteyenlere yalnızca partinin resmî sosyal medya hesaplarından yapılacak açıklamaları takip etme çağrısında bulunan Emre, dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı.
Bağış hesaplarının tescil işlemlerinin sürdüğünü belirten Emre, hesap numaralarının yalnızca resmî kanallardan paylaşılacağını söyledi.
81 İLDE ÖRGÜTLENME HEDEFİ
Yeni Parti’nin seçime katılabilmesi için en az 41 ilde örgütlenmesi gerektiğini hatırlatan Emre, çalışmaların 81 ili kapsayacak şekilde yürütüleceğini açıkladı.
Özgür Özel’e destek veren 74 eski il başkanının önemli bölümünün yeniden görevlendirilmesinin planlandığını belirten Emre, il ve ilçe teşkilatlarının hızla kurulacağını kaydetti.
KURULTAY İÇİN EYLÜL SONU HEDEFİ
Partinin kongre takviminin gelecek MYK toplantısında açıklanacağını söyleyen Emre, ilk kurultayın eylül sonu veya ekim ayının başında yapılmasının hedeflendiğini bildirdi.
Emre, bu süreçte il başkanlıklarının kurulacağını, parti binalarının tutulacağını ve kongrelerin yasal süreler içinde tamamlanacağını ifade etti.
BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KATILIM BEKLENİYOR
Yeni Parti’ye katılmak isteyen belediye başkanları ve belediye meclisi üyeleriyle ilgili çalışma yürütüldüğünü açıklayan Emre, ilk katılımların gelecek hafta duyurulabileceğini söyledi.
Katılımların yerel meclislerdeki dengeler gözetilerek yapılacağını belirten Emre, toplumsal muhalefete zarar vermeyecek bir süreç izleneceğini kaydetti.
MANSUR YAVAŞ SORUSUNA YANIT
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın partiye katılıp katılmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Emre, sürecin hassas biçimde yönetildiğini söyledi.
Partinin resmî açıklamaları dışında paylaşılan bilgilere itibar edilmemesini isteyen Emre, “Seçmenlerimizin üzülecek, endişe edecek hiçbir şeyi yok. Çok iyi bir başlangıç yaptık ve bu büyüyerek gidecek” dedi.
“ÖNCEKİ ÜYE SAYISINI AŞACAĞIZ”
Yeni Parti’nin üye hedefine ilişkin de konuşan Emre, partinin önceki üye sayısını aşmasını beklediklerini belirtti.
Online üyelik sisteminin Özgür Özel’in yayımlayacağı video mesajla başlatılmasının planlandığını söyleyen Emre, fiziki üyelik işlemlerinin de teşkilatların kurulmasıyla birlikte yaygınlaştırılacağını açıkladı.