Özgür Özel’in CHP’den ayrılan 91 milletvekiliyle kurduğu Yeni Parti’de hareketlilik sürüyor. Kulislerde, partiye önümüzdeki dönemde 10 milletvekilinin daha katılacağı öne sürüldü.
YENİ PARTİ’DE VEKİL TRAFİĞİ HIZLANDI
Gazeteci Sinan Burhan, canlı yayında yaptığı değerlendirmede Yeni Parti’ye yeni katılımların olacağını iddia etti. İddiaya göre milletvekili geçişleri iki ayrı aşamada gerçekleşecek. Kulis bilgilerine göre 30 Ağustos’ta 5, 1 Ekim’de ise 5 milletvekilinin daha partiye katılması planlanıyor. Bu katılımlarla birlikte Yeni Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısının 101’e çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.
“CAZİBE MERKEZİYİZ” STRATEJİSİ İDDİASI
Yeni katılımların belirli bir takvimle duyurulmasının stratejik bir hamle olduğu öne sürüldü. Sinan Burhan, "Anladığım kadarıyla 'Cazibe merkeziyiz' demek amacıyla 10 vekil içeride bırakılmış. 'Bize ilgi var' diyebilmek için 10 vekilin bekletildiği ifade ediliyor. Tamamen taktiksel bir strateji olarak düşünüyorlar" dedi. Yeni Parti, kuruluş aşamasında 91 milletvekiliyle Meclis’te ana muhalefet partisi konumuna yükselmişti.