Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Hayvan Tedavi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına katıldı.
Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipsiz hayvanlara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, kusura olanlar hakkında soruşturma açılacağını belirterek, ’39 mülkiye müfettişi, 2 ayda bir belediyeleri denetleyecek’ dedi.
Sokak hayvanlarının birçok kesim için tehlike oluşturduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, merhamet duygusu çerçevesinde çalışmaları yürüteceklerini söyledi. Her türlü önlemi almakta kararlı olduklarının altını çizen Bakan Yerlikaya, “Sahipsiz hayvanların korkusuyla çocuklarını gönül rahatlığıyla parka götüremeyen anneler var. Sabah namazına camiye giderken endişe içinde olan vatandaşlarımız var. Kimi zaman trafik kazalarına dahi neden olabiliyor sahipsiz hayvanlar. Gerek sahipli, gerek sahipsiz. Bizim her bir cana saygımız baki. Bu inancımızın, kültürümüzün, yasalarımızın ve ait olduğumuz medeniyet değerlerimizin bir gereği. Peygamber Efendimiz (sav) ‘Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin’ buyuruyor. Bizim temel ilkemiz şudur; sahipsiz sokak hayvanlarına merhametli ve iyi davranmalıyız. Onların şehir merkezlerinde değil, güvenli yaşam alanlarında olmalarını sağlamalıyız. Bu amaçla ne yapacağız; sahipsiz sokak hayvanlarına tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunacağız. Kısırlaştırma ile kontrolsüz üremenin önüne geçeceğiz. Sahiplendirme ile sokak hayvanlarına yeni yuvalar bulacağız. Bu sorumluluğu layığıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bütün gayretimiz yeni Ranalar, Eslemler, Tunahanlar olmaması için. Buna müsaade edemeyiz. Aziz milletimizle, yetkili kurumlarımızla, yerel yönetimlerimizle, valiliklerimizle bu sorunu Allah’ın izniyle çözeceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yerlikaya ve beraberindekiler Hayvan Tedavi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.
Kaynak:İHA