Avrupa futbolunda hafta sonu Almanya Bundesliga, Fransa Ligue 1, İngiltere Premier Lig, İspanya LaLiga ve İtalya Serie A'da mücadele devam etti.
Barcelona ve Manchester City oynadıkları tüm maçları kazanarak zirvedeki yerlerini korurken diğer üç ligde liderlik yarışı averaj ve puan farklarıyla şekillendi.
BARCELONA 8'DE 8 YAPTI
İspanya LaLiga'nın 8. haftasında Barcelona, sahasında Getafe'yi 3-0 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü.
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi olan Barcelona'nın gollerini Anthony Gordon, Gabriel Jesus ve Jules Kounde kaydetti. Real Madrid, Villarreal'i sahasında 1-0 mağlup ederken millî futbolcu Arda Güler karşılaşmada 77 dakika görev yaptı.
Atletico Madrid, Alaves deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrılarak üst üste dördüncü maçını kazandı. Real Betis ise Osasuna'yı 5-2 mağlup etti.
Sekizinci haftanın ardından Barcelona 24 puanla liderliğini sürdürdü. Atletico Madrid ve Real Betis 19'ar, Real Madrid ise 18 puana ulaştı.
MANCHESTER CITY, LIVERPOOL'U 3 GOLLE GEÇTİ
İngiltere Premier Lig'in 6. haftasında Manchester City, Liverpool deplasmanında 3-0 kazanarak ligdeki altıncı galibiyetini aldı.
Manchester ekibine galibiyeti getiren golleri Erling Haaland, Jeremy Doku ve Rayan Cherki attı.
Arsenal, Leeds United'ı 2-1 mağlup ederek liderlik takibini sürdürdü. Brighton ise Sunderland deplasmanında 2-0 kazanarak üst üste üçüncü galibiyetini elde etti. Millî futbolcu Ferdi Kadıoğlu, Brighton formasıyla 90 dakika sahada kaldı.
Chelsea'nin Bournemouth'u 5-1 yendiği haftada Manchester United ile Tottenham 1-1 berabere kaldı. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Everton ile 2-2 berabere kalarak üst üste dördüncü maçında puan kaybetti. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Aston Villa da Brentford karşısında sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.
Manchester City, 18 puanla namağlup liderliğini korudu. Arsenal 15, Brighton 13 puan toplarken Hull City 9 puanla sekizinci sırada yer aldı.
BUNDESLIGA'DA FREIBURG AVERAJLA LİDER
Almanya Bundesliga'nın 5. haftasında Freiburg, Schalke 04'ü 2-1 yenerek zirvedeki yerini korudu.
Freiburg'un gollerini Maximilian Eggestein ve Keisuke Goto kaydederken Schalke 04'ün tek golü Kenan Karaman'dan geldi.
Bayern Münih, Augsburg deplasmanında 2-2 berabere kalarak bu sezon ikinci kez puan kaybetti. Augsburg forması giyen Robin Fellhauer, maçın 5. saniyesinde attığı golle Bundesliga tarihinin en erken golüne imza attı.
Borussia Dortmund ise Werder Bremen ile 2-2 berabere kalarak sezonun ilk puan kaybını yaşadı.
Hamburg, Hoffenheim deplasmanında 3-2 kazanırken ev sahibi takımda Ozan Kabak 90 dakika forma giydi. Leipzig ise Eintracht Frankfurt'u 6-0 mağlup etti. Frankfurt'ta millî futbolcu Can Uzun karşılaşmanın tamamında görev aldı.
Freiburg, 13 puanla averaj üstünlüğü sayesinde Borussia Dortmund'un önünde liderliğini sürdürdü. Bayern Münih 11, Bayer Leverkusen ise 10 puana ulaştı.
SERIE A'DA INTER ZİRVEYİ BIRAKMADI
İtalya Serie A'da Inter, Parma'yı sahasında 3-0 mağlup ederek liderliğini korudu. Inter'in gollerini Petar Sucic, penaltıdan Hakan Çalhanoğlu ve Marcus Thuram kaydetti.
Lazio, Monza'yı 3-1 yenerek zirve takibini sürdürürken Como ile Roma golsüz berabere kaldı.
Sassuolo-Milan ve Cagliari-Juventus karşılaşmaları ise 1-1 sona erdi. Juventus forması giyen millî futbolcu Zeki Çelik, Cagliari karşısında 64 dakika sahada kaldı.
Altıncı hafta sonunda Inter ve Lazio 16'şar puana ulaştı. Averajla lider olan Inter'i 14 puanla Roma, 13 puanla Cagliari ve 12 puanla Milan takip etti. Juventus ile Como ise 11'er puan topladı.
MONACO, FRANSA'DA LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ
Fransa Ligue 1'in 6. haftasında Monaco, sahasında Toulouse ile 2-2 berabere kaldı.
Edan Diop ve Matthis Abline'in golleriyle 2-0 öne geçen Monaco, Casper Tengstedt ve Sion Oppong'un gollerine engel olamayarak sahadan bir puanla ayrıldı.
Sezonun ilk üç haftasında galibiyet alamayan Paris Saint-Germain, Le Mans'ı 3-1 mağlup ederek üst üste üçüncü galibiyetini elde etti. Millî kaleci Berke Özer'in forma giydiği Lille, Le Havre'ı 1-0 yenerken Rennes, Auxerre karşısında 4-1 kazandı.
Altıncı haftanın ardından Monaco 14 puanla liderliğini korudu. Lille ve Rennes 13'er puanla zirveyi takip ederken Olimpik Lyon, Paris ve PSG 11'er puana ulaştı.