Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Beşiktaş-Kocaelispor maçında hangi kararlar hatalıydı?

Beşiktaş'ın Kocaelispor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından tartışmalı pozisyonlar Trio programında değerlendirildi. Eski hakemler bazı anlarda penaltı ve kırmızı kart kararı verilmesi gerektiğini savundu.

SPOR 12.10.2026 09:36 Mustafa Atabey Okuma Süresi: 3 dk
Beşiktaş-Kocaelispor maçında hangi kararlar hatalıydı?
Paylaş:
N

Beşiktaş’ın Kocaelispor’u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından maçın hakem kararları gündemin ön sıralarına çıktı. Özellikle 48. ve 82. dakikalarda yaşanan pozisyonlar tartışma yaratırken, Trio programında eski hakemler Seçim Demirel, Aleks Taşçıoğlu ve Bülent Yıldırım kritik anları değerlendirdi. Üç isim, Kocaelispor’un penaltı beklediği pozisyonda penaltı ve kırmızı kart kararı verilmesi gerektiği görüşünde birleşti.

48. DAKİKADAKİ POZİSYONA ORTAK GÖRÜŞ

Kocaelispor’un 48. dakikada penaltı beklediği pozisyon, karşılaşmanın en çok konuşulan anlarından biri oldu.

Aleks Taşçıoğlu, "Nübel, Metehan'ın ayağını iki eliyle çok net kavradı. Metehan'ın topa hamle yapması kısıtlanıyor. Net bir penaltı ve ardından kırmızı kart verilmeliydi. VAR kesinlikle devreye girmeliydi." dedi.

Bülent Yıldırım da aynı yönde görüş belirtti:

"Nübel rakibinin ayağını iki eliyle birden tutarak topa vurmasını engelliyor. Kalecinin müdahalesinde topla oynama niyeti yok. Karar penaltı ve kırmızı kart olmalıydı."

Seçim Demirel ise, "Pozisyon net bir penaltı ve kırmızı kart. VAR'ın mutlaka müdahale etmesi gerekiyordu. Hakemin durduğu açı nedeniyle bu müdahaleyi yerinde görmesi imkansıza yakındı." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ’IN KAZANDIĞI PENALTIYA 'NET' YORUMU

Maçın 16. dakikasında Beşiktaş lehine verilen penaltı da Trio ekibinin değerlendirdiği pozisyonlar arasında yer aldı.

Bülent Yıldırım, "Benim için penaltıda hiçbir şüphe yok. Sol eliyle boyundan başlayarak aşağı doğru çekiyor. Sağ eliyle de başka yerden tutmuş. Bu böyle 'sana göre bana göre' bir pozisyon değil. Net penaltı. Yer alma mücadelesi şeklinde başlıyor ardından Tayfur Bingöl net şekilde Djalo'yu bozuyor." dedi.

Aleks Taşçıoğlu da kararın doğru olduğunu savundu:

"Tayfur Bingöl yer alma ile başlıyor ancak devamında Djalo topa çıkmak istiyor, Tayfur onu oynatmamak için boynundan ve formasında çekiyor, topa yükselmesini engelliyor. Net şekilde penaltı."

VLAHOVIC’İN YERDE KALDIĞI POZİSYONDA NET İHLAL BULAMADILAR

Beşiktaş’ın 53. dakikada penaltı beklediği pozisyonda Vlahovic, ceza sahasında hava topuna yükselmek isterken yerde kaldı.

Aleks Taşçıoğlu, görüntülerden net bir ihlal tespit edemediğini belirterek, "Elimizdeki bütün açılara görüntülere baktığımızda Kocaelisporlu oyuncunun Vlahovic'e karşı kontrolsüz bir hareketi, şiddetli müdahalesini göremiyorum. Bir ihlal olduğunu söylemem bu açılardan zor." dedi.

Bülent Yıldırım da pozisyon için kesin bir karar veremediğini ifade etti:

"Bütün kameraları taradık, düşen oyuncuların zeminden kalktıklarını gördük, Onur'un yerde bir müdahalesi yakalayamamışız. Dusan önce kaburgasını ardından baldırını tutuyor. Onun bir darbe aldığını hiçbir açıdan kanıtlayamıyorum. Var ya da yok diyemiyorum. O yüzden hakeme bırakıyorum."

Seçim Demirel ise saha kararını desteklediğini söyledi.

82. DAKİKADAKİ MÜDAHALEDE PENALTI BEKLENTİSİ

Karşılaşmanın son bölümünde Emir Ortakaya ile Dusan Vlahovic arasında yaşanan pozisyon da gündeme geldi.

Bülent Yıldırım, "Top için mücadele yok. Sol avuç kol kural dışı kullanılarak net kural dışı bir hareket yapılıyor. Emir'in boyuna doğru kuvvetle yaptığı el kol karışık hamle, dışarı başlayıp içeride devam eden hareket, sarı kart cepte, bu ihlal her şekilde top oyunda olduğu için yapıldığı için sportmenliğe aykırı hareket oluştu. İçerde mi dışarda mı? VAR'ın müdahale etmesi lazımdı. Penaltı ve en az sarı kart." ifadelerini kullandı.

Aleks Taşçıoğlu ise, "Dışarda başlayıp içerde devam eden bir müdahale olduğunu düşünüyorum. Hareket teknik olarak penaltı. Boyun altından çekme ile vurma arası bir müdahale. VAR'ın mutlaka devreye girmesi ve hakeme bu kararı verdirmesi gerekirdi." dedi.

Seçim Demirel de müdahalenin kural dışı olduğunu belirtti.

BEŞİKTAŞ SAHADAN 2-1 GALİP AYRILDI

Süper Lig’in 7. haftasında oynanan mücadeleyi Beşiktaş 2-1 kazandı.

Siyah-beyazlıların gollerini Orkun Kökçü ile penaltıdan Dusan Vlahovic kaydetti. Kocaelispor’un tek golü Show’dan geldi.

Beşiktaş bu sonuçla Kocaelispor karşısındaki uzun süreli yenilmezlik serisini de sürdürdü.

KOCAELİSPOR’A 27 YILDIR KAYBETMİYOR

Beşiktaş, Kocaelispor’a son olarak 6 Mart 1999’da 3-0 mağlup oldu.

Siyah-beyazlı ekip, o tarihten sonra oynanan karşılaşmalarda 12 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Beşiktaş’ın Kocaelispor karşısındaki en farklı galibiyeti ise 1994-1995 sezonunda İstanbul’da aldığı 7-1’lik sonuç oldu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Emiray beyaz perdede: Büyük macera başlıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Emiray beyaz perdede: Büyük macera başlıyor
WhatsApp
İhbar Hattı