Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Busenaz Sürmeneli, kadınlar 70 kilo çeyrek finalinde ringe çıktı. Üç dünya şampiyonluğunun ardından Avrupa şampiyonasında da madalya hedefleyen milli sporcu, Alman rakibi Leonie Müller karşısında 5-0'lık galibiyet elde ederek adını yarı finale yazdırdı.
5-0'LIK GALİBİYETLE YARI FİNALE ÇIKTI
Asics Arena'daki karşılaşmada üstün bir performans sergileyen Busenaz Sürmeneli, Leonie Müller'i 5-0 yenerek tur atladı.
Bu galibiyetle yarı finale yükselen milli boksör, Avrupa Şampiyonası'nda madalyayı da garantiledi. Busenaz'ın yarı final karşılaşmasının ardından final mücadelesine çıkma şansı bulunuyor.
AVRUPA'DAKİ DÖRDÜNCÜ MADALYESİ
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonalarındaki madalya sayısını da dörde çıkardı.
Milli boksör daha önce Avrupa şampiyonalarında bir altın ve iki bronz madalya kazanmıştı. Kariyerinde Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda elde ettiği altın madalyanın yanı sıra üç dünya şampiyonluğu da bulunan Busenaz, Sofya'da bir kez daha podyuma çıkmayı garantiledi.
SIRADAKİ RAKİP RUSYA'DAN
Yarı finalde Busenaz Sürmeneli'nin rakibi Rusya'dan Nadezhda Golubeva olacak.
Golubeva da çeyrek finalde İtalya'dan Chiara Saraiello'yu 5-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İki boksör, final bileti için karşı karşıya gelecek.
"BİR SONRAKİ MAÇLARIMIZ DAHA ZOR OLACAK"
Yarı finale yükseldiği için mutlu olduğunu belirten Busenaz Sürmeneli, sıklet değişikliği nedeniyle zorlu bir hazırlık dönemi geçirdiğini anlattı.
Milli boksör, "Mutluyum, stresliydim çünkü yeni şeyler denedim." diyerek başladığı açıklamasında, 70 kiloya geçiş sürecinde fiziksel ve psikolojik olarak zorlandığını söyledi.
Busenaz, yeni sıkletinin kendisine iyi geldiğini belirterek hedefinin şampiyonluğu altın madalyayla tamamlamak olduğunu ifade etti.
KİLO DEĞİŞİMİ SÜRECİNİ ANLATTI
Sürmeneli, önceki sıkletinde kilo vermenin kendisini zaman içinde daha fazla zorladığını söyledi.
Hazırlık döneminde yaşadığı zorluklara değinen milli sporcu, tartıya çıkmanın hâlâ kendisi için psikolojik açıdan zorlayıcı olduğunu belirtti. 70 kilonun kendisine daha iyi geldiğini düşündüğünü kaydeden Busenaz, olimpiyatlara kadar bu sıklette mücadele etmeye devam etmek istediğini dile getirdi.
SOFYA'DA TRİBÜNLERDEN MİLLİ BOKSÖRE DESTEK
Busenaz Sürmeneli, Sofya'daki karşılaşma sırasında tribünlerden gelen desteğin kendisini mutlu ettiğini de söyledi.
Türk taraftarların salonda kendisi için pankartlar hazırladığını anlatan milli boksör, yurt dışında yaşayan Türklerin milli takımlara daha fazla destek vermesi gerektiğini ifade etti.
Karşılaşmayı Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık da takip etti. Uyanık, müsabakanın ardından Busenaz Sürmeneli'yi tebrik etti.