Çanakkale Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması'nın 39'uncusu, 30 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.
BAŞLANGIÇ VE PARKUR
Çanakkale Rotary Kulübü Dönem Başkanı Pınar Şimşek, yarış hakkında bilgi vermek üzere yerel bir otelde basın toplantısı düzenledi. Şimşek, etkinliği yalnızca bir spor organizasyonu olarak değerlendirmediklerini, 1986-1987 yıllarından itibaren düzenledikleri bu anlamlı etkinlik ile Çanakkale'nin tarih, turizm, ekonomi ve sosyal yaşamına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
30 Ağustos Pazar günü saat 08.30'da başlayacak yarış, Eceabat Maydos kumsalından start alıp, yaklaşık 5 kilometrelik parkurdan geçerek Anadolu yakasındaki GESTAŞ İskele Meydanı'nda sonlanacak. Yarış için belirlenen süre 105 dakika olacak.
YARIŞA KATILIM
Bu yıl etkinliğe toplamda 1535 yüzücünün katılması bekleniyor. Katılımcılardan 1280’i yerli, 255’i ise 23 farklı ülkeden gelen sporculardan oluşmakta. Böylelikle, Çanakkale Boğazı, ülke genelinden ve dünya genelinden gelen yüzücüleri ortak bir hedef etrafında bir araya getirecek.
Organizasyonun paydaşlarından Wilusa Tur'un kurucusu Ahmet Çelik, yarışın Türkiye'deki en köklü yüzme etkinliklerinden biri olduğunu vurguladı. Çelik, etkinliğin en büyük özelliklerinden birinin, beyaz ve mavi yakalı büyük şirketlerin yöneticilerinin de yarışa katılması olduğunu ifade etti. Ayrıca, Çanakkale'nin mitolojik tarihinin ve Troya Antik Kenti'ne yakınlığının da bu etkinliğe artı bir değer kattığını söyledi.