Amed Sportif Faaliyetler, Süper Lig'de yer aldığı ilk maçını Erzurumspor FK'ya karşı gerçekleştirdi. Müsabaka, Diyarbakır Stadı'nda yapıldı ve büyük bir ilgiyle izlendi.
MAÇI İZLEYEN ÖNEMLİ İSİMLER
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Ayrıca, çok sayıda milletvekili ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de stadyumda yer aldı.
TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ
16 yıl aradan sonra düzenlenen Süper Lig maçı için Diyarbakır'daki taraftarlar stadyumu doldurdu. Amed Sportif Faaliyetler'in destekçileri, takımlarına tezahüratlarla moral verdi. Erzurumspor taraftarları ise kendilerine ayrılan bölgeden maçı takip etti. Tribünlere asılan bir pankartta Türkçe ve Kürtçe ifadelerle "Sahada rakip, kardeşlikte biriz, Terörsüz Türkiye" yazdığı görüldü.