Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Konyaspor, sahasında Başakşehir'i konuk etti. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan mücadelede iki takım da skor üretemedi ve karşılaşma 0-0 sona erdi. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmazken ikinci yarıda da denge bozulmadı. Böylece Konyaspor ile Başakşehir haftayı birer puanla kapattı.
İLK YARIDA GOL ÇIKMADI
Konyaspor ile Başakşehir arasındaki mücadelede ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. İki takım da soyunma odasına 0-0'lık skorla gitti. İkinci yarıda da tabelayı değiştirecek gol gelmedi. Mücadele başladığı skorla sona ererken Konyaspor puanını 5'e, Başakşehir ise 8'e yükseltti. Konyaspor böylece Başakşehir'i sahasında üst üste üçüncü kez mağlup etme fırsatını değerlendiremedi.
İLHAN PALUT: SONUÇTAN DOLAYI ÜZGÜNÜZ
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, maçın ardından yaptığı açıklamada galibiyete daha yakın olduklarını düşündüğünü ancak fırsatı değerlendiremediklerini söyledi.
Takımının savunma performansından memnun olduğunu belirten Palut, hücumdaki sorunların devam ettiğine dikkat çekti. Son üç maçta yalnızca bir gol atabildiklerini hatırlatan deneyimli teknik adam, "Çok mu iyi oynadık değil ama gol atanın kazanacağı bir maç ve biz buna bence daha yakındık ama olmadı. Sonuçtan dolayı üzgünüz." ifadelerini kullandı. Palut, gol yememelerini sağlayan savunma disiplinini korumaları gerektiğini, buna karşılık hücumdaki üretkenlik sorununu çözmek zorunda olduklarını belirtti.
İPTAL EDİLEN PENALTI KARARINA TEPKİ
İlhan Palut, mücadelenin 56. dakikasında Konyaspor lehine verilen penaltının VAR incelemesi sonrasında iptal edilmesine de değindi. Pozisyonun hakeme gösterilen görüntülerinin yeterli netlikte olmadığını savunan Palut, "Hakeme VAR ekranında oldukça uzak ve sağlıksız bir görüntü sunuldu. Topun savunmanın kapalı eline çarpma ihtimali var ancak sunulan teknolojik imkanlar ve görüntüler insanları ikna edici netlikte değildi." dedi.
MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nın kamera açıları bakımından elverişli olduğunu ifade eden Palut, VAR incelemesinde kullanılan görüntülerin kararın anlaşılmasını sağlayacak açıklıkta olmadığını dile getirdi.
NURİ ŞAHİN: İKİ TAKIM DA 1 PUANI HAK ETTİ
Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takım adına da zor bir mücadele olduğunu söyledi.
Gündüz oynanan karşılaşmada zeminin kuru olduğuna dikkat çeken Şahin, “Seyir zevki belki çok yüksek değil ama mücadele derecesi yüksek olan bir maç oldu. İlk ve ikinci yarıda çok net bir pozisyonumuz var. Bence iki takımın da 1 puanı hak ettiği bir maç oldu.” dedi. Şahin, Başakşehir'in Konya'da ilk dış saha puanını aldığını belirtirken gol yememelerinin ve rakibe az pozisyon vermelerinin önemli olduğunu ifade etti.
AVRUPA'YA ERKEN VEDA SORUSUNA YANIT
Nuri Şahin, Başakşehir'in Avrupa kupalarına erken veda etmesiyle ilgili soruya da yanıt verdi. Bu sezon ülke puanına katkı sağlayamadıklarını belirten Şahin, ilk turda elenmeyi kendilerine yakıştıramadıklarını söyledi. Geçen sezon ligi 5. sırada tamamladıklarını hatırlatan Şahin, yeniden Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini belirterek gelecekte ülke puanına daha fazla katkı sağlayan bir Başakşehir görmek istediklerini dile getirdi.